Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации
Главная / Другое / "Металдар" тақырыбына арналған тест жұмысы

"Металдар" тақырыбына арналған тест жұмысы

Курсы профессиональной переподготовки от Московского учебного центра "Профессионал"

Специально для учителей, воспитателей и других работников системы образования только до 31 августа действуют скидки до 50% при обучении на курсах профессиональной переподготовки (184 курса на выбор).

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца с присвоением квалификации (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: ВЫБРАТЬ КУРС


1-вариант Металдардың жалпы қасиеттері

  1. Қазіргі уақытта неше металл белгілі?

А) 45

Б) 87

В) 22

Г) 109



  1. Металдарға тән сипаттаушы қасиет қандай?

А) атомдарының сыртқы электрондарын оңай беріп, оң зарядты иондарға айналуы

Б) атомдарына сыртқа электрондарды оңай қосып алып, теріс зарядты иондарға айналуы

В) атомдарының сыртқы электрондарын оңай беріп, теріс зарядты иондарға айналуы

Г) атомдарына сыртқа электрондарды оңай қосып алып, оң зарядты иондарға айналуы



  1. Металдарда қандай байланыс түрі болады?

А) иондық

Б) коваленттік

В) сутектік

Г) металдық



  1. Қиын балқитын металдар дегеніміз не?

А) 00 С-тан жоғары температурада балқитын металдар

Б) 10000 С-тан жоғары температурада балқитын металдар

В) 10000 С-тан төменгі температурада балқитын металдар

Г) 00 С-тан төменгі температурада балқитын металдар



  1. Сілтілік металдар қандай болады?

А) өте қатты

Б) қиын балқитын

В) өте жұмсақ

Г) оңай қататын



  1. Құймалар қалай түзіледі?

А) металдарды қатты күйінде араластырғанда

Б) металдарды жай араластыра салғанда

В) металдарды бір-біріне жақындатқанда

Г) металдарды балқытылған күйде араластырғанда



  1. Ену қатты ерітінділері қай кезде түзіледі?

А) егер құйма түзетін металл иондарының мөлшері әр түрлі болса

Б) егер құйма түзетін металл иондарының мөлшері бірдей болса

В) егер металл ионының мөлшері әр түрлі болса

Г) егер металл ионының мөлшері бірдей болса



  1. Электродтық потенциал қандай әріппен белгіленеді?

А) N

Б) W

В) Е

Г) Н



  1. Электролиз дегеніміз не?

А) электролит балқымасында температураны өзгерткенде жүретін реакциялар

Б) электролит балқымасы немесе ерітіндісі арқылы тұрақты электр тогы өткенде электродтарда жүретін тотығу-тотықсыздану реакциялары

В) электролит балқымасы немесе ерітіндісі арқылы қысымды өзгерткенде электродтарда жүретін тотығу-тотықсыздану реакциялары

Г) электролит балқымасында концентрацияны өзгерткенде жүретін реакциялар



  1. Анодта жүретін реакциялар қалай аталады?

А) анодтық

Б) катодтық

В) сутектік

Г) орынбасу



  1. Гальванопластика дегеніміз не?

А) бұйымдарды электролиз әдістері арқылы металдармен қаптау тәсілі

Б) қоршаған орта факторлары әсерінен металдардың бүліну құбылысы

В) бұйымдарды электролиз әдістері арқылы бейметалдармен қаптау тәсілі

Г) электролиз көмегімен кез-келген дененің металдық көшірмесін алу саласы



  1. Қақ дегеніміз не?

А) бейметалдар бетінде түзілген оксидтер

Б) металдардың бетінде түзілген оксидтер

В) металдар мен бейметалдардың әрекеттесу өнімдері

Г) газдар мен сұйықтықтардың әрекеттесу өнімдері



  1. Тура шығын кезінде не болады?

А) металдардың массасы азаяды

Б) бейметалдардың массасы азаяды

В) металдардың массасы артады

Г) бейметалдардың массасы артады



  1. Металдық бұйымдардың жемірілуін баяулату үшін электролитке не қосады?

А) катализаторлар

Б) ингибиторлар

В) промоторлар

Г) температураны төмендеткіш



  1. Ең жұмсақ металл қайсы?

А) Li

Б) Cr

В) W

Г) Ne



2-вариант Металдардың жалпы қасиеттері

  1. Қазіргі уақытта неше бейметалл белгілі?

А) 45

Б) 87

В) 22

Г) 109



  1. Бейметалдарға тән сипаттаушы қасиет?

А) атомдарының сыртқы электрондарын оңай беріп, оң зарядты иондарға айналуы

Б) атомдарына сыртқа электрондарды оңай қосып алып, теріс зарядты иондарға айналуы

В) атомдарының сыртқы электрондарын оңай беріп, теріс зарядты иондарға айналуы

Г) атомдарына сыртқа электрондарды оңай қосып алып, оң зарядты иондарға айналуы



  1. Кеңістіктік жинақталу дегеніміз не?

А) металдардың кристалындағы қарапайым түрде шар тәрізді деп саналатын құрылымдық бөлшектер- иондар мен атомдардың өзара орналасуы

Б) бейметалдарда иондар мен атомдардың өзара орналасуы

В) металдарда молекулалардың жинақталуы

Г) бейметалдарда молекулалардың жинақталуы



  1. Оңай балқитын металдар дегеніміз не?

А) 00 С-тан жоғары температурада балқитын металдар

Б) 10000 С-тан жоғары температурада балқитын металдар

В) 10000 С-тан төменгі температурада балқитын металдар

Г) 00 С-тан төменгі температурада балқитын металдар



  1. Металдардың ішінде ең қатты металл қайсысы?

А) литий

Б) кальций

В) көміртегі

Г) хром



  1. Алмасу қатты ерітінділері қай кезде түзіледі?

А) егер құйма түзетін металл иондарының мөлшері шамамен бірдей болса

Б) егер құйма түзетін металл иондарының мөлшері әртүрлі болса

В) егер құйма түзетін бейметалл иондарының мөлшері шамамен бірдей болса

Г) егер құйма түзетін бейметалл иондарының мөлшері әртүрлі болса



  1. Электродтық потенциал дегеніміз не?

А) зерттелетін электрод пен стандартты сутектік электродтан құрастырылған тізбекте пайда болатын ток күші

Б) зерттелетін электрод тізбегінде пайда болатын кернеу

В) зерттелетін электрод пен стандартты сутектік электродтан құрастырылған тізбекте пайда болатын кернеу

Г) зерттелетін электрод тізбегінде пайда болатын ток күші



  1. Электродтық потенциалды басқаша қалай атайды?

А) иондық потенциал

Б) сутектік потенциал

В) металдық потенциал

Г) тотығу-тотықсыздану потенциалы



  1. Катодта жүретін реакциялар қалай аталады?

А) анодтық

Б) катодтық

В) сутектік

Г) орынбасу



  1. Гальваностегия дегеніміз не?

А) бұйымдарды электролиз әдістері арқылы металдармен қаптау тәсілі

Б) қоршаған орта факторлары әсерінен металдардың бүліну құбылысы

В) бұйымдарды электролиз әдістері арқылы бейметалдармен қаптау тәсілі

Г) электролиз көмегімен кез-келген дененің металдық көшірмесін алу саласы



  1. Жемірілу дегеніміз не?

А) бұйымдарды электролиз әдістері арқылы металдармен қаптау тәсілі

Б) электролиз көмегімен кез-келген дененің металдық көшірмесін алу саласы

В) бұйымдарды электролиз әдістері арқылы бейметалдармен қаптау тәсілі

Г) қоршаған орта факторлары әсерінен металдардың бүліну құбылысы



  1. Жанама шығын нәтижесінде не жойылады?

А) бейметалдардың массасы

Б) металдың маңызды қасиеттері

В) металдардың массасы

Г) бейметалдың маңызды қасиеттері



  1. Жемірілудің қандай түрлері болады?

А) химиялық және электрохимиялық

Б) физикалық және электрофизикалық

В) металдық және иондық

Г) сутектік және коваленттік



  1. Электрохимиялық жемірілудің жүруінің басты себебі неде?

А) электродтың болуы

Б) катодтың болуы

В) электролит ерітіндісінің болуы

Г) анодтың болуы



  1. Металдар периодтық жүйенің қай бөлігінде орналасқан?

А) оң бөлігінде

Б) сол бөлігінде

В) горизонталь түзу бойында

Г) инертті газдар тобында





Металдардың жалпы қасиеттері тақырыбы бойынша тест жауаптары



1-ВАРИАНТ

  1. Б

  2. А

  3. Г

  4. Б

  5. В

  6. Г

  7. А

  8. В

  9. Б

  10. А

  11. Г

  12. Б

  13. А

  14. Б

  15. А







2-ВАРИАНТ

  1. В

  2. Б

  3. А

  4. В

  5. Г

  6. А

  7. В

  8. Г

  9. Б

  10. А

  11. Г

  12. Б

  13. А

  14. В

  15. Б



  • Другое
Автор Аубакирова Ардак Машановна
Дата добавления 03.01.2018
Раздел Другое
Подраздел Другое
Просмотров 567
Номер материала MA-073066
Скачать свидетельство о публикации

Оставьте свой комментарий:

Введите символы, которые изображены на картинке:

Получить новый код
* Обязательные для заполнения.


Комментарии:

Популярные курсы

Курс повышения квалификации
«Проектирование и разработка индивидуального образовательного маршрута обучающегося при получении дополнительного образования как способ повышения качества образовательной деятельности»