Главная / Иностранные языки / Тестовые вопросы по стилистике английского языка для учащихся III курсов лингвистических колледжей

Тестовые вопросы по стилистике английского языка для учащихся III курсов лингвистических колледжей

VARIANT I

1. The word-stock of any given language can be roughly divided into the following groups:

A) Literary, neutral and colloquial vocabulary

B) Literary and colloquial vocabulary

C) Only literary

D) Only colloquial

E) Neutral and colloquial

2. What do Literary words serve to satisfy?

A) communicative demands of official, scientific, poetic messages

B) non-official everyday communicative demands

C) communicative demands of official messages

D) communicative demands of poetic messages

E) communicative demands of scientific messages

3. What do colloquial words serve to satisfy?

A) communicative demands of official, scientific, poetic messages

B) non-official everyday communicative demands

C) communicative demands of official messages

D) communicative demands of poetic messages

E) communicative demands of scientific messages

4. The biggest division of vocabulary is made up of:

A) Literary words

B) Colloquial words

C) Neutral words

D) Historical words

E) Poetic words

5. Where can we find literary words?

A) in authorial speech, descriptions, considerations

B) in the types of discourse, simulating (copying) everyday oral communication

C) in the dialogue (or interior monologue) of a prose work.

D) In streets

E) At home

6. The main source of synonymy and polysemy are considered to be

A) Colloquial words

B) Neutral words

C) Literary words

D) Neutral and common literary words

E) Neutral and common colloquial words.

7. What two major subgroups constitute special literary words?

A) Terms and archaisms

B) Slang and jargonisms

C) Professionalisms and jargons

D) Argo and slang

E) Dialectisms and foreignisms

8. Terms are:

A) antiquated or obsolete words replaced by new ones

B) words denoting such concepts and phenomena that have gone out of use in modern times

C) archaic words with the fixed sphere of usage in poetry and elevated prose and with the function of imbuing the work of art with a lofty poetic colouring

D) archaic forms of otherwise non-archaic words

E) words denoting objects, processes, phenomena of science, humanities, technique

9. Archaisms are:

A) words denoting objects, processes, phenomena of science, humanities, technique

B) words denoting such concepts and phenomena that have gone out of use in modern times

C) words, used by most speakers in very informal communication, highly emotive and expressive

D) words, used by limited groups of people

E) barbarisms and foreign words

10. Historical words are...

A) antiquated or obsolete words replaced by new ones

B) words denoting such concepts and phenomena that have gone out of use in modern times

C) archaic words with the fixed sphere of usage in poetry and elevated prose and with the function of imbuing the work of art with a lofty poetic colouring

D) archaic forms of otherwise non-archaic words

E) barbarisms and foreign words

11. "These are expletives and swear words which are of an abusive character, obscene word like "damn", "bloody" etc". The given definition is appropriate for

A) Jargon words

B) Colloquial coinages

C) Borrowed words

D) Vulgar words

E) Barbarisms

12. Obsolete words are the words which:

A) have already gone completely out of use but are still recognized by the English-speaking community: e.g. methinks^it seems to me); nay(=no).

B) are no longer recognizable in modern English, words that were in use in Old English and which have either dropped out of the language entirely or have changed their in their appearance so much that they have become unrecognizable, e.g. troth(=faith), a losel(=a worthless, lazy fellow)

C) are in the beginning of the aging process when the word becomes rarely used, i.e. they are in the stage of gradually passing out of general use, e.g. pronouns thy, thee, thine, thouh.

D) are used exactly in Modern English Literature and which are created by the English Contemporary Poets, thus belonging to concrete style of the concrete author, e.g. hateships, weatherology.

E) are generally defined as "a new word or a new meaning for an established word".

13. "it is a recognized term for a group of words that exists in almost every language and whose aim is to preserve secrecy within one or another social group. These are generally old words with entirely new meanings imposed on them". The given definition is appropriate for:

A) Jargon-isms

B) Barbarisms

C) Vulgarism

D) Terminology

E) Professionalisms

14. Morphological or partial archaisms are...

A) antiquated or obsolete words replaced by new ones

B) words denoting such concepts and phenomena that have gone out of use in modern times

C) archaic words with the fixed sphere of usage in poetry and elevated prose and with the function of imbuing the work of art with a lofty poetic colouring

D) archaic forms of otherwise non-archaic words

E) barbarisms and foreign words

15. Obsolescent words are the words which:

A) have already gone completely out of use but are still recognized by the English-speaking community: e.g. methinks{—\X seems to me); nay{~no).

B) are no longer recognizable in modern English, words that were in use in Old English and which have either dropped out of the language entirely or have changed their in their appearance so much that they have become unrecognizable, e.g. troth(=faith), a losel(—a worthless, lazy fellow)

C) are in the beginning of the aging process when the word becomes rarely used, i.e. they are in the stage of gradually passing out of general use, e.g. pronouns thy, thee, thine, thouh

D) are used exactly in Modern English Literature and which are created by the English Contemporary Poets, thus belonging to concrete style of the concrete author, e.g. hateships, weatherology.

E) are generally defined as "a new word or a new meaning for an established word".

16. Archaism proper are...

A) antiquated or obsolete words replaced by new ones

B) words denoting such concepts and phenomena that have gone out of use in modern times

C) archaic words with the fixed sphere of usage in poetry and elevated prose and with the function of imbuing the work of art with a lofty poetic colouring

D) archaic forms of otherwise non-archaic words

E) barbarisms and foreign words

17. "These are the words of foreign origin which have not been entirely been assimilated into the English language. They bear the appearance of a borrowing and are left as something alien to the native tongue".

The given definition is appropriate for

A) Jargonisms

B) Vulgarisms

C) Barbarisms and foreignism

D) Archaic, obsolescent and obsolete words

E) Dialectal words.

18. Slang is:

A) words denoting objects, processes, phenomena of science, humanities, technique

B) words denoting such concepts and phenomena that have gone out of use in modern times

C) words, used by most speakers in very informal communication, highly emotive and expressive

D) words, used by limited groups of people

E) barbarisms and foreign words

19. Jargonisms are:

A) words denoting objects, processes, phenomena of science, humanities, technique

B) words denoting such concepts and phenomena that have gone out of use in modern times

C) words, used by most speakers in very informal communication, highly emotive and expressive

D) words, used by limited groups of people

E) barbarisms and foreign words

20. Professionalisms are:

A) words denoting objects, processes, phenomena of science, humanities, technique

B) words denoting such concepts and phenomena that have gone out of use in modern times

C) words, used by most speakers in very informal communication, highly emotive and expressive

D) words, used by limited groups of people, united professionally

E) barbarisms and foreign words

21. Archaisms are:

A) words denoting objects, processes, phenomena of science, humanities, technique

B) words denoting such concepts and phenomena that have gone out of use in modern times

C) words, used by most speakers in very informal communication, highly emotive and expressive

D) words, used by limited groups of people, united socially

E) barbarisms and foreign words

22. Vulgarisms are:

A) coarse words with a strong emotive meaning, mostly derogatory, normally avoided in polite conversation

B) words denoting objects, processes, phenomena of science, humanities, technique

C) words denoting such concepts and phenomena that have gone out of use in modern times

D) words, used by most speakers in very informal communication, highly emotive and expressive

E) words, used by limited groups of people

23. Dialectal words are:

A) normative and devoid of any stylistic meaning in regional dialects, but used outside of them,

carry a strong flavour of the locality where they belong

B) words denoting such concepts and phenomena that have gone out of use in modern times

C) words, used by most speakers in very informal communication, highly emotive and expressive

D) words, used by limited groups of people

E) barbarisms and foreign words

24. In the USA the following dialectal varieties are distinguished:

A) New England, Southern and Midwestern (Central, Midland)

B) Northern and Southern

C) Eastern and Western

D) Northern, Southern and Eastern

E) Northern, Southern and Western

25. In Great Britain four major dialects are distinguished:

A) Lowland Scotch. Northern, Midland (Central) and Southern

B) Northern, Southern, Eastern and Western

C) New England, Southern, Northern and Midwestern

D) Highland. Northern, Southern and Western

E) New England, Southern, Eastern and Midwestern

26. Poetic and Highly literary words belong to_______layer

A) Neutral

B) Colloquial

C) Literary

D) Both Colloquial and Literary

E) Both Neutral and Colloquial

27. The actual situation of the communication has evolved two varieties of language:

A) Monological and dialogical varieties of language

B) The language of gestures and body

C) The spoken and written varieties

D) Syntactical and lexical varieties of language

E) Phonetic and morphological varieties

28. Poetic words are...

A) antiquated or obsolete words replaced by new ones

B) words denoting such concepts and phenomena that have gone out of use in modern times

C) archaic words with the fixed sphere of usage in poetry and elevated prose and with the

function of imbuing the work of art with a lofty poetic colouring

D) archaic forms of otherwise non-archaic words

E) barbarisms and foreign words

29. Syntactical stylistic devices are...

A) SD based on the binary opposition of lexical meanings regardless of the syntactical organization of the utterance

B) SD based on the binary opposition of syntactical meanings regardless of their semantics

C) SD based on the binary opposition of lexical meanings accompanied by fixed syntactical organization of employed lexical units

D) SD based on the opposition of meanings of graphical elements of the language

E) SD based on the opposition of meanings of phonological elements of the language

30. Lexical stylistic devices are...

A) SD based on the binary opposition of lexical meanings regardless of the syntactical organization of the utterance

B) SD based on the binary opposition of syntactical meanings regardless of their semantics

C) SD based on the binary opposition of lexical meanings accompanied by fixed syntactical organization of employed lexical units

D) SD based on the opposition of meanings of graphical elements of the language

A) SD based on the opposition of meanings of phonological elements of the language



































VARIANT II

1. Phonetical stylistic means are ...

A) SD based on the binary opposition of lexical meanings regardless of the syntactical organization of the utterance

B) SD based on the binary opposition of syntactical meanings regardless of their semantics

C) SD based on the binary opposition of lexical meanings accompanied by fixed syntactical organization of employed lexical units

D) SD based on the opposition of meanings of graphical elements of the language

E) SD based on the opposition of meanings of phonological elements of the language

2. The irony is ...

A) The stylistic device based on simultaneous realization of two logical meanings - dictionary and contextual, but the two meanings stand in opposition to each other.

B) A combination of two words in which the meaning of the two clash, being opposite in sense.

C) The stylistic device based on the interplay between the logical and nominal meanings of a word.

D) Is a word phrase used to replace an unpleasant word or expression by a conventionally more acceptable one.

E) The stylistic device based on the interaction of two well-known meanings of a word or

phrase.

3. Alliteration is:

A) A phonetic stylistic device which aims at impacting melodic effect to the utterance. The essence of this device lies in the repetition of similar sounds, in particular consonants sounds.

B) A combination of speech-sounds which aims at imitating sounds produced in nature (wind, sea, thunder, etc.), by things (machines or tools, etc.), by people (sighing, laughter, etc.), and by animals.

C) A repetition of identical or similar terminal sound combination of words.

D) A phonetic stylistic device based on the combination of the ideal metrical scheme and the variations of it, variations which are governed by the standard.

E) The stylistic device based on the interplay between the logical and nominal meanings of a word.

4. Define the type of transference in "foot of a bed"

A) metaphor

B) synonymy

C) antonymy

D) metonymy

E) homonymy

5. Expressive means of a language are:

A) The conscious and intentional intensification of some typical, structural and semantic property of a language unit promoted to a generalized status and thus becoming a generative model

B) Those phonetic, morphological, word-building, lexical, phraseological and syntactical forms existing in a language as-a-system for the purpose of logical and emotional intensification of the utterances.

C) The systems of interrelated language means that serves a definite aim in communication

D) a unique combination of language units (expressive means and stylistic devices) peculiar to a given writer, which makes that writer's works or even utterances easily recognizable

E) Linguo-stylistics, a branch of general linguistics

6. Lexico-syntactical stylistic devices are:

A) SD based on the binary opposition of lexical meanings regardless of the syntactical organization of the utterance

B) SD based on the binary opposition of syntactical meanings regardless of their semantics

C) SD based on the binary opposition of lexical meanings accompanied by fixed syntactical organization of employed lexical units

D) SD based on the opposition of meanings of graphical elements of the language

E) SD based on the opposition of meanings of phonological elements of the language

7. Find simile in the sentences:

A) She was a teacher

B) I like darkness so much

C) I like chocolate

D) She was like a beautiful exotic flower

E) I like little stones very much

8. Find metonymy in the sentences:

A) I translate an article

B) I read a lot of books

C) I like ice-cream

D) I book a set in the theatre

E) I never read Balzac.

9. Stylistic device of language is:

A) The conscious and intentional intensification of some typical, structural and semantic property of a language unit (neutral or expressive) promoted to a generalized status and thus becoming a generative model.

B) Those phonetic, morphological, word-building, lexical, phraseological and syntactical forms existing in a language as-a-system for the purpose of logical and emotional intensification of the utterances.

C) The systems of interrelated language means that serves a definite aim in communication

D) Is a unique combination of language units (expressive means and stylistic devices) peculiar

to a given writer, which makes that writer's works or even utterances easily recognizable

E) Linguo-stylistics, a branch of general linguistics

10. Graphical stylistic means are:

A) SD based on the binary opposition of lexical meanings regardless of the syntactical organization of the utterance

B) SD based on the binary opposition of syntactical meanings regardless of their semantics

C) SD based on the binary opposition of lexical meanings accompanied by fixed syntactical organization of employed lexical units

D) SD based on the opposition of meanings of graphical elements of the language

E) SD based on the opposition of meanings of phonological elements of the language

11. What is onomatopoeia?

A) the repetition of consonants, usually-in the beginning of words

B) the use of words whose sounds imitate those of the signified object or action

C) the stylistic device based on simultaneous realization of two logical meanings - dictionary and contextual, but the two meanings stand in opposition to each other.

D) a combination of two words in which the meaning of the two clash, being opposite in sense.

E) the repetition of similar vowels, usually in stressed syllables

12. What is alliteration?

A) the repetition of consonants, usually-in the beginning of words

B) the use of words whose sounds imitate those of the signified object or action

C) the repetition of similar vowels, usually in stressed syllables

D) The stylistic device based on simultaneous realization of two logical meanings - dictionary and contextual, but the two meanings stand in opposition to each other.

E) A combination of two words in which the meaning of the two clash, being opposite in sense.

13. What is assonance?

A) the repetition of consonants, usually-in the beginning of words

B) the use of words whose sounds imitate those of the signified object or action

C) the repetition of similar vowels, usually in stressed syllables

D) The stylistic device based on simultaneous realization of two logical meanings - dictionary and contextual, but the two meanings stand in opposition to each other.

E) A combination of two words in which the meaning of the two clash, being opposite in sense

14. Such words as "hiss", "bowwow", "murmur", "bump", "grumble", "sizzle" and many more are examples of:

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Metaphor

E) Metonymy

15. What two phonetic stylistic devices may produce the effect of euphony or cacophony?

A) Assonance and Alliteration

B) Capitalization and Multiplication

C) Onomatopoeia and Assonance

D) Metaphor and Metonymy

E) Irony and Epithet

16. What is euphony?

A) a sense of ease and comfort in pronouncing or hearing

B) a sense of strain and discomfort in pronouncing or hearing

C) the repetition of similar vowels, usually in stressed syllables

D) The stylistic device based on simultaneous realization of two logical meanings - dictionary and contextual, but the two meanings stand in opposition to each other.

E) A combination of two words in which the meaning of the two clash, being opposite in sense

17. What is cacophony?

A) a sense of ease and comfort in pronouncing or hearing

B) a sense of strain and discomfort in pronouncing or hearing

C) the repetition of similar vowels, usually in stressed syllables

D) The stylistic device based on simultaneous realization of two logical meanings - dictionary and contextual, but the two meanings stand in opposition to each other.

E) A combination of two words in which the meaning of the two clash, being opposite in sense



18. As an example of_________the famous lines of E.A. Рое may serve:

...silken sad uncertain

rustling of each purple curtain...

A) Metaphor

B) Metonymy

C) Irony

D) Euphony

E) Cacophony

19. An example of________is provided by the unspeakable combination of sounds found

in R. Browning: Nor soul helps flesh now more than flesh helps soul.

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Euphony

E) Cacophony

20. The given definition: "intentional violation of the graphical shape of a word (or word combination) used to reflect its authentic pronunciation" is true for:

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Graphon

E) Metonymy

21. What is an effective way of supplying information about the speaker's origin, social and educational background, physical or emotional condition, etc?

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Graphon

E) Metonymy

22. What does graphon indicate?

A) Standard pronunciation

B) irregularities or carelessness of pronunciation

C) the use of words whose sounds imitate those of the signified object or action

D) the repetition of consonants, usually-in the beginning of words

E) the repetition of similar vowels, usually in stressed syllables

23. The words "sellybrated" (celebrated), "bennyviolent" (benevolent), "illygitmit" (illegitimate), "jewinile" (juvenile) are examples of:

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Graphon

E) Metonymy

24. The following "gimme" (give me), "lemme" (let me), "gonna" (going to), "gotta" (got to) are examples of:

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Graphon

E) Metonymy

25. То purely graphical means, not involving the violations, we should refer:

A) Italics

B) Capitalization

C) Hyphenation

D) Multiplication

E) All the above-mentioned means

26. The following phrase "А1Ш1 aboarrrrrd" is an example of:

A) Italics

B) Capitalization

C) Hyphenation

D) Multiplication

E) Metaphor

27. The following phrase: "Help. Help. HELP." is an example of:

A) Italics

B) Capitalization

C) Hyphenation

D) Multiplication

E) Metaphor

28. The following phrase: "grinning like a chim-pan-zee" is an example of:

A) Italics

B) Capitalization

C) Hyphenation

D) Multiplication

E) Alliteration

29. The following phrase: "Streaked by a quarter moon, the Mediterranean shushed gently into the beach" is an example of:

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Irony

E) Hyperbole

30. The following phrase: "He swallowed the hint with a gulp and a gasp and a grin" is an example of:

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Metaphor

E) Metonymy































VARIANT III

1. The following phrase: "Then, with an enormous, shattering rumble, sludge-puff, sludge-puff, the train came into the station." is an example of:

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Metaphor

E) Metonymy

2. State the type of the following graphical expressive means:

Piglet, sitting in the running Kanga's pocket, substituting the kidnapped Roo, thinks:

this shall take

"If is I never to

flying really it." (M.)

A) Italics

B) Capitalization

C) Hyphenation

D) Multiplication

E) Spacing of lines

3. How can we also call a stylistic device (SD)?

A) a trope

B) a functional style

C) expressive means

D) transference

E) jargonism

4. Substitution of the existing names approved by long usage and fixed in dictionaries by new, occasional, individual ones is ...

A) a trope

B) a functional style

C) expressive means

D) transference

E) stylistic device

5. What is a metaphor?

A) transference of names based on the associated likeness between two objects

B) likeness between inanimate and animate objects

C) a sense of ease and comfort in pronouncing or hearing

D) a sense of strain and discomfort in pronouncing or hearing

E) the repetition of similar vowels, usually in stressed syllables

6. What is a personification?

A) likeness between inanimate and animate objects

B) transference of names based on the associated likeness between two objects

C) a sense of ease and comfort in pronouncing or hearing

D) a sense of strain and discomfort in pronouncing or hearing

E) the repetition of similar vowels, usually in stressed syllables

7. In "the face of London", or "the pain of the ocean" we deal with ...

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Personification

E) Metonymy

8. Such words as the "pancake", or "ball", or "volcano" for the "sun"; "silver dust", "sequins" for "stars"; "vault", "blanket", "veil" for the "sky" are the examples of:

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Metaphor

E) Metonymy

9. Metaphor can be expressed by:

A) all notional parts of speech

B) only verbs

C) only adjectives

D) only nouns

E) only asdverbs

10. A group of metaphors, each supplying another feature of the described phenomenon, creates ...

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) A sustained (prolonged) metaphor

E) Metonymy

11. What lexical SD is based on contiguity (nearness) of objects or phenomena?

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Metaphor

E) Metonymy

12. Which lexical SD is based on the relations between a part and the whole?

A) Assonance

B) Synecdoche

C) Onomatopoeia

D) Metaphor

E) Metonymy

13. The conversational cliche "Will you have another cup?" is a case of...

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Metaphor

E) Metonymy

14. In the following abstract "She wanted to have a lot of children, and she was glad that things were that way, that the Church approved. Then the little girl died. Nancy broke with Rome the day her baby died. It was a secret break, but no Catholic breaks with Rome casually." We can find the examples of:

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Metaphor

E) Metonymy

15. The following phrase ""Some remarkable pictures in this room, gentlemen. A Holbein, two Van Dycks and if I am not mistaken, a Velasquez. I am interested in pictures."" is an example of:

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Metaphor

E) Metonymy

16. The following phrase "You have nobody to blame but yourself. The saddest words of tongue or pen." is an example of:

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Metaphor

E) Metonymy

17. The following phrase "He made his way through the perfume and conversation" is an example of:

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Metaphor

E) Metonymy

18. The following phrase "His mind was alert and people asked him to dinner not for old times' sake, but because he was worth his salt." is an example of:

A) Assonance

B) Alliteration

C) Onomatopoeia

D) Metaphor

E) Metonymy

19. Which lexical SD is also referred as paronomasia?

A) Pun

B) Zeugma

C) Metaphor

D) Metonymy

E) violation of phraseological units

20. What is pun?

A) transference of names based on the associated likeness between two objects

B) a sense of ease and comfort in pronouncing or hearing

C) a sense of strain and discomfort in pronouncing or hearing

D) the repetition of similar vowels, usually in stressed syllables

E) the simultaneous realization of two meanings

21. The following phrase ""There comes a period in every man's life, but she is just a semicolon in his."" is an example of:

A) Assonance

B) Pun

C) Onomatopoeia

D) Metaphor

E) Metonymy

22. The following phrase "He took his hat and his leave" is an example of:

A) Assonance

B) Zeugma

C) Onomatopoeia

D) Metaphor

E) Metonymy

23. The following phrase "She went home, in a flood of tears and a sedan chair" is an example of:

A) Assonance

B) Zeugma

C) Onomatopoeia

D) Metaphor

E) Metonymy

24. Combination of polysemantic verbs with nouns of most varying semantic groups,which are not connected semantically, is called:

A) Assonance

B) Zeugma

C) Onomatopoeia

D) Metaphor

E) Metonymy

25. When the number of homogeneous members, semantically disconnected, but attached to the same verb, increases, we deal with...

A) Semantically false chains

B) Zeugma

C) Pun

D) Metaphor

E) Metonymy

26. The following case "A Governess wanted. Must possess knowledge of Romanian, Russian, Italian, Spanish, German, Music and Mining Engineering." from S. Leacock may serve an example of:

A) Semantically false chains

B) Zeugma

C) Pun

D) Metaphor

E) Metonymy

27. Zeugma restores the literal original meaning of the word, which also occurs in ...

A) Semantically false chains

B) Violation of phraseological units

C) Pun

D) Metaphor

E) Metonymy

28. The following phrase "Little Jon was born with a silver spoon in his mouth which was rather curly and large" is an example of:

A) Semantically false chains

B) Violation of phraseological units

C) Pun

D) Metaphor

E) Metonymy

29. Which stylistic device rests on the extension of syntactical valency and results in joining two semantically disconnected clauses into one sentence?

A) Semantically false chains

B) Violation of phraseological units

C) Pun

D) Nonsense of non-sequence

E) Metonymy

30. The following phrase "Emperor Nero played the fiddle, so they burnt Rome." is an example of:

A) Semantically false chains

B) Violation of phraseological units

C) Pun

D) Nonsense of non-sequence

E) Metonymy

Ответы на тесты по стилистике английского языка



Variant I

Variant II

Variant III

1

A

1

E

1

C

2

A

2

A

2

E

3

B

3

A

3

A

4

C

4

D

4

D

5

A

5

B

5

A

6

B

6

C

6

A

7

A

7

D

7

D

8

E

8

E

8

D

9

B

9

A

9

A

10

B

10

D

10

D

11

D

11

B

11

E

12

A

12

A

12

B

13

A

13

C

13

E

14

D

14

C

14

E

15

C

15

A

15

E

16

A

16

A

16

E

17

C

17

B

17

E

18

C

18

D

18

E

19

C

19

E

19

A

20

D

20

D

20

E

21

D

21

D

21

B

22

A

22

B

22

B

23

A

23

D

23

B

24

A

24

B

24

B

25

A

25

E

25

A

26

C

26

D

26

A

27

C

27

B

27

B

28

C

28

C

28

B

29

B

29

C

29

D

30

A

30

B

30

D





Тестовые вопросы по стилистике английского языка для учащихся III курсов лингвистических колледжей
  • Иностранные языки
Описание:

Данные тесты по стилистике английского языка рассчитаны на учащихся III курсов лингвистических колледжей. Содержат три варианта + ответы. Включают в себя такие темы как: The subject of stylistics. The notion of style and its function. The expressive Means and Stylistic devices. The levels of the language structure. Poetic words. Archaic proper words. Barbarisms and foreignisms. Neologisms. Special colloquial vocabulary. Slang words. Jargonisms. Professionalisms. Dialectal words. Vulgar words. Phonetic expressive means and stylistic devices. Pausation. Intonation. Phonetic stylistic devices. Onomatopoeia. Alliteration. Lexical expressive means and stylistic devices. Metaphor. Irony. Zeugma. Pun. Antonomasia. Emotive interjections and exclamatory words. Interjections. Epithet. Oxymoron. Simile. Paraphrases.Peculiar use of set expressions. Cliché. Proverbs and sayings. Epigrams. Quotation. Allusion. Hyperbole.

 

Автор Александров Анатолий Анатольевич
Дата добавления 09.01.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел
Просмотров 2335
Номер материала 50181
Скачать свидетельство о публикации

Оставьте свой комментарий:

Введите символы, которые изображены на картинке:

Получить новый код
* Обязательные для заполнения.


Комментарии:

↓ Показать еще коментарии ↓