Главная / Иностранные языки / Презентация проекта по теме "Welcome to London!" Класс: 7.

Презентация проекта по теме "Welcome to London!" Класс: 7.



Презентация

проекта

по теме:

Welcome to London!”

в 7 классе







Учитель: Кочергина И.Г.

Презентация проекта по теме "Welcome to London!" 

Класс: 7.

Тема: Презентация проекта по теме: “Welcome to London!”.

Учебник: К.И. Кауфман, М.Ю. Кауфман, УМК “Happy English.ru”, 7 класс.

Цели:

  • Познавательный аспект:

    • увеличение объёма знаний об особенностях культуры страны изучаемого языка, знакомство с достопримечательностями Лондона.

  • Развивающий аспект:

    • развивать навыки устной речи, навыки диалогического и монологического высказывания, творческие способности обучающихся.

  • Воспитательный аспект:

    • прививать интерес к культуре, традициям, достопримечательностям англоязычных стран;

    • стимулировать обучающихся к самостоятельной работе;

    • развивать положительные личностные качества (ответственность, доброжелательность, чувство взаимопомощи);

    • воспитывать умение работать в коллективе и принимать совместные решения.

  • Учебный аспект:

    • отрабатывать фонетические навыки на конкретных примерах, понимать иностранную речь в игровых ситуациях;

    • закреплять полученные знания, учить использовать в речи устойчивые выражения, клише, лексический материал по данной теме;

Творческий монопроект с открытой координацией.

Методы: - традиционные (словесные и наглядные), - поисковые: проблемные вопросы, ролевая игра, дискуссия.

Оборудование:

  • мультимедийное оборудование;

  • компьютер.

Оформление:

  • Карта Великобритании.

  • Фотографии, иллюстрации с изображениями достопримечательностей Лондона.

  • Презентация по теме: “Welcome to London!”.

  • Буклет.

Предварительная подготовка:

  • Первая группа учащихся находит и обрабатывает тексты о достопримечательностях, готовится к их пересказу.

  • Вторая группа учащихся заранее готовит небольшие справки о 5-6 достопримечательностях Лондона и издает буклет.

  • Третья группа учащихся собирает материал и готовит презентацию по достопримечательностям Лондона.

ХОД УРОКА

I. Подготовительный этап.

1.Организационный момент. Приветствие.

– Glad to meet you, dear boys and girls, guests and teachers! We are very happy to see you at our presentation lesson. It is devoted to London. Children, I am sure you’ve read a lot of books, texts and got useful information about London, the capital of Great Britain. This presentation will show your achievements and your knowledge of the matter.

2. Презентация темы и задач.

Children, today I suggest you to travel around London. Please, answer: Have you ever been to London? I suppose you haven’t. The topic of our presentation is “Welcome to London!”. The motto of our presentation is “ Learn English and you’ll be lucky!”

3. Фонетическая разминка

Teacher: Read the rhyme!
Six little kittens
Live in the city
And the city is so pretty.

Teacher: Answer my questions:

– What is this rhyme about?
– What city is it?
– What do you know about London?

II. Работа с картой

Учитель обращает внимание учащихся на карту Великобритании.

– Look at the map. The United Kingdom of Great Britain and Northern Ire­land (the UK) is the official name of the state which is situat­ed in the British Isles. Thus, "Great Britain" is often the same as "Britain", or "the United Kingdom", or just " The UK". It consists of four countries which are England, Scotland, Wales and Northern Ireland. You can see them on the map. Their capitals are London, Edinburgh, Cardiff and Belfast.
The UK is an island state. Two main islands are Great Britain (where England, Scotland and Wales are situated) and Ireland. The UK is separated from the continent by the English Channel.
The UK is also washed by the Atlantic Ocean in the north and the North Sea in the east.

III. Совершенствование навыков диалогической речи по теме Лондон.

1. Речевая разминка:

Teacher: What is the UK?
P1: The UK is a short way of saying the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland.
Teacher: How many parts does the UK consists of and what are they called?
P2: The UK consists of 4 parts: England, Scotland, Wales and Northern Ireland.
Teacher: Where does London stands?
P3: London stands on the river Thames.
Teacher: What do you know about London?
P4: London is the most beautiful city in Europe.
P5: There are a lot of museums, art galleries, theatres, cinemas and parks in London.
P6:  London is a mixture of old and new buildings.

Teacher: You are right. London has a lot of places of interest. Look at the blackboard. What can you see on it? Let’s pronounce the places of interest carefully.

(Повторение всех изученных достопримечательностей. Дети произносят названия сначала хором за учителем, а затем индивидуально).

2. Отработка произношения новых лексических единиц.

Now we’ll review London’s places of interest.

Buckingham Palace
Big Ben
Houses of Parliament
Tower of London
Tower bridge
Victoria & Albert Museum
Madame Tussaud's
Sherlock Holmes Museum
London National galery
Tate Gallery

3. Работа с достопримечательностями страны

– Let's speak about London. We start our tour from Trafalgar Square. You have a presentation and a booklet. (Дети показывают презентацию и буклет, рассказывают о достопримечательностях, пользуясь презентацией.)

1. About London

T.– As usual we have the guide. Our guide will be Nastya. Please.

G.– Hello, ladies and gentlemen. I’m very glad to see you. I will be your guide. I’d like to tell you about London. As you know, London stands on the river Thames. London, the capital of Great Britain, is a very old city. It is more than two thousand years old. Now London is a big port and a beautiful city with large squares and parks. About 8 million people live here. It is one of the biggest cities in the world. The Thames is not a long river. It is 3 hundred and 30 kilometres long and it flows into the sea. The English people call it “The Father of London”.There are some interesting places in London. They are Big Ben, Westminster Abbey, Tower Bridge, St. Paul’s Cathedral, Trafalgar Square, Houses of Parliament and some others. Now lets visit some of them. (Ребята рассказывают о достопримечательностях Лондона).

2. Trafalgar Square

Trafalgar Square is in the centre of London. It was built in 1828. In the middle of Trafalgar Square is Nelson’s Column. This Column is fifty meters high. A lot of demonstrations and public meetings take place here. It’s a famous square where on New Year’s Eve people gather to celebrate.

3. National Gallery

On the north side of Trafalgar Square there is the National Gallery. It houses one of the finest art collections in the world. It includes paintings of the British, Italian, Spanish, French and other famous schools.

4. St. Paul’s Cathedral

St. Paul’s Cathedral is the city’s greatest monument. It was built by Sir Christopher Wren in 1675–1710. Wren is buried there, also Wellington and Nelson.

5. Buckingham Palace

Buckingham Palace is an official residence of the Queen and her family. It isn’t open to the public.
When the Queen is in residence the Royal Standard flies over the east front of Buckingham Palace. It has 600 rooms, a swimming pool, a cinema, a ballroom, and a garden, which is like a private park.In summer the Queen gives three garden parties for about 9,000 guests. The ceremony of the Changing of the Guard at Buckingham Palace is a great tourist attraction. It takes place daily at 11.30 a.m. and lasts half an hour. To the sound of music, the guardsmen arrive and pass the palace keys to another group.

6. The Houses of Parliament

The Houses of Parliament was a royal palace. Now it’s the seat of the British Government. In 1834 it was destroyed by the fire. The new building was built in 1852. It contains 500 apartments.
Among them are the Central Hall, the House of Lords, and the House of Commons. When the House is in session a Union Jack flies over the Tower by day, and light burns in the clock Tower, or Big Ben by night. The people of London can hear the sound of the bell every hour.

7. Westminster Abbey

Westminster Abbey is a symbol of English tradition. The coronation of nearly all English kings and queens since William the Conqueror has taken place here. Many of them are buried within the Abbey. There are also the graves of famous poets, writers, and statesmen. Here you can see memorials to Newton, Darwin, Dickens, Chaucer and others.

8. The Tower of London.

The Tower of London is a very old building. It is nine hundred years old. In the early days of England the English kings lived in the Tower. Then it was a prison where many people died. Black ravens had much food near the walls оf the Tower in those days. Black ravens live outside the Tower now. The English people like them very much.Now it’s a museum housing the National Collection of Armour and Royal Regalia. Many tourists from other countries come to see it. They see the dark stone halls with small windows and thick doors. The Tower is still guarded by the famous Beefeaters who wear a traditional Sixteenth century uniform.

9. Tower Bridge.

Tower Bridge is the only Thames bridge which can be raised. The road over the bridge is built on two central sections, they open 3 times a week to let ships through.

10. The British Museum.

The British Museum has one of the largest libraries in the world. There are more than 6 million books in the library. At present the library has modern electronic equipment.

11. Piccadilly Circus.

Piccadilly Circus is a square in the central part of London. In the square you can see people of many nationalities. Piccadilly Circus is the meeting-point of 6 streets. London’s famous restaurants and best- known theatres and cinemas are on Piccadilly Circus.

12. Hyde Park.

Hyde Park is the largest park in the West End of London. In the 19th century it became a popular place for public meetings. The park has Speaker’s Corner where anyone can make a speech about anything they want. It is a very democratic park.

13. Big Ben.

Big Ben is one of the most famous clocks in the world. Big Ben is really a bell. You hear it every hour. It is a big bell. It weighs 13,720 kilograms.

-“The Beatles” sang about love. It is the famous Liverpool four. Listen to the song :Yesterday”.

(Ребята слушают запись песни).

-P1. I’d like to tell you the verse by a famous English writer Rydyard Kipling “Six Serving Men”.

4. Игровые моменты.

Thank you. Now, let's play a game.

Главная задача для ребят - правильно определить достопримечательность, о которой идет речь.

– Now let’s play a game “Sights in London’. Listen and find the right answer.

  • Which sights of London are visited by thousands. But it’s official home for only one family. (Buckingham palace)

  • It was a fortress, a royal palace and later a prison. It’s a museum now. (The Tower of London)

  • Which of these sights is the best place for relax and fun. (Covent Garden)

  • It’s London’s most famous bridge. It’s the last bridge crossing the Thames. (Tower Bridge)

  • It’s one of the most famous clocks in the world. You can hear the sound of it every hour in London. (Big Ben) -Thank you.

5. Работа с кроссвордом.– Now, I suggest you to do a crossword. Решите кроссворд, найдите знакомые вам слова по вертикали и горизонтали.

t

E

r

a

i

n

S

E

u

n

b

n

m

c

c

n

b

g

c

W

o

r

o

g

e

l

a

a

r

i

t

l

t

a

b

l

o

c

l

i

e

n

u

e

s

х

a

s

a

d

s

s

e

y

n

h

L

o

n

d

o

n

d

x

















– Let’s check your answers. Good, well done.

hello_html_2b15fc0f.gif

hello_html_561938aa.gif

6Complete the sentences.

1. London stands on the river

а) Nile

b) Mississippi

c) Thames



2. The population of London is

  1. Million people

  2. 10 million people

  3. 8 million people

3. The Queen of England lives in

  1. Buckingham Palace

  2. Westminster Abbey

  3. The Tower of London

4. Big Ben is

  • A palace

  • A square

  • A bell

5. The famous museum of waxworks is called

  • Pushkin Museum

  • Madame Tussaud’s

  • The National Gallery

7 Dear friends! Lets do BRITAIN QUIZ.

1.What is the capital of Great Britain?

  1. Edinburgh;

  2. Boston;

  3. London.

2.The British flag is often called…

a. the Union Jack;

b. the Stars and Stripes;

c. the Maple Leaf.

3. What colour are the buses in London?



  1. red;

  2. blue;

  3. black.

4. Britain's national drink is…

a. Tea;

b. Coca-Cola;

c. Coffee.

5.The kilt is…



  1. a pair of trousers;

  2. a shirt.

  3. a skirt;

6What is the official name of this country?

  • Britain

  • The United Kingdom of Great Britain

  • England

7.What is the national flag of the UK?

  • The flag of the UK № 3

  • The flag of Scotland

  • The flag of Wales

  • The flag of England

8.Money in the UK is

  • Dollars

  • Pounds

  • Euro

9What is the most popular free time activity?

  • Watching TV

  • Gardening

  • Reading

10Which is the oldest university ?

  • Cambridge

  • Oxford

  • London

11. The Prime minister lives at…

  • 12 Whitehall

  • 10 Downing Street

  • 7 Russel Street

  • 15 Oxford Street

12.The Great Fire of London broke out in…

  • 1066

  • 1766

  • 1106

  • 1666

13.Sir Christopher Wren built…

  • Buckingham Palace

  • The Tower of London

  • Trafalgar Square

  • St. Paul’s Cathedral

14.Speaker’s Corner is in…

  • Hyde Park

  • Green Park

  • Regent’s Park

15.This is …

  • Westminster Abbey

  • The Houses of Parliament

  • The Bloody Tower

16.When is Halloween celebrated?

  • December 25th

  • February 14th

  • October 31th

17.In Scotland, what vegetable was traditionally carved into a jack-o’-lantern?

  • A watermelon

  • A turnip

  • A pumpkin

18.You can see the column with a statue of Nelson in…

  • A) Piccadilly Circus.

  • B) Hyde Park.

  • C) Trafalgar Square.

19. … is a very democratic park.

  • A) Hyde Park.

  • B) Regent’s Park.

  • C) St. Jame’s Park.

20. London Zoo is in…

  • A) Regent’s Park.

  • B) St. Jame’s Park.

  • C) Hyde Park.

21. They change the Guard every day at…

A) 9:30 a.m.

B) 11: 30 a.m.

C) 12:00 a.m.

22. Piccadilly Circus is the meeting-point of …

  • A) 5 streets.

  • B) 7 streets.

  • C) 6 streets.

23.The seat of the British government is…

  • A) the Houses of Parliament.

  • B) Buckingham Palace.

  • C) Piccadilly Circus.

-T. Let us do a croccword.

1. The capital of Britain.

2.The name of the queen of Britain.

3.The symbol of England.

4.The country that consists of England, Scotland and Wales.

5.One of the colours of the flag of Britain.

6.The language that the English speak.

7.The favourite English domestic animal.

8.The weather in Britain.

9.The widest river in Britain.

L

o

n

d

o

n




E

l

i

z

a

b

e

t

h

r

o

s

e






B

r

i

t

a

i

n



r

e

d







E

n

g

l

i

s

h



d

o

g







f

o

g

g

y





T

h

a

m

e

s




-T. “A word-game”. Children! These are letters from the English alphabet. You must put these letters in the right order, so as to get the name of the country. ( England, Ireland).

8Конкурс зашифрованных слов

T- Try to find the hidden words which denote London sights. There are 5 of them.





B

A

L

O

N

D

O

N

E

Y

E

Z

X

C

E

Y

F

K

P

B

N

B

T

H

A

M

E

S

E

C

I

V

R

В

I

R

I

D

G

E

N

O

F

C

R

O

W

N

J

E

W

E

L

S

T

M

E

L

E

O

P

A

R

L

I

A

M

E

N

T

A

M

V

G

A

P

K

J

R

T

R

Y

U

R

T

T

O

W

E

R

A

S

N

E

E

D

L

E

E

O

B

X

A

K

U

E

I

O

M

B

C

V

R

W

E

S

T

M

I

N

S

T

E

R

A

Y

S

T

R

S

E

C

L

L

E

N

N

I

U

M

9Конкурс пословиц

Данное упражнение развивает языковую интуицию учащихся, закладывает привычку думать лингвистическими понятиями. Высокий мотивационный потенциал пословиц состоит в том, что смысл их не лежит на поверхности, а для того, чтобы проникнуть внутрь, необходимо “подобрать правильный ключ”.

T.-. The river Thames is so important in the life of the British that there is even a proverb about it“He will never set the Thames on fire”. There are more English proverbs dealing with rivers, bridges, water. Ученикам предлагаются карточки с пословицами.T.- Try to match English proverbs with Russian ones.

A. He will never set the Thames on fire.
B. Much water has flown under the bridges since.
C. A great ship asks deep waters.
D. Sink or swim.
E. Never cross a bridge till you come to it.
F. Still waters run deep.
G. To come out dry.
H. To draw water with a sieve.
I. To break the ice.

1. Выйти сухим из воды.
2. Носить воду в решете.
3. Он пороху не выдумает.
4. Большому кораблю большое плавание.
5. Много воды утекло с тех пор.
6. В тихом омуте черти водятся.
7. Сломать лёд.
8. Была не была.
9. Волков бояться - в лес не ходить.

Keys: A 3, B5, C4, D8, E9, F6, G1, H2, I7.- Музыкальная заставка (Достопримечательности Лондона)

IV.Заключительный этап.Подведение итогов урока.Подведение итогов урока, обсуждение участия каждого из учеников в проведённой экскурсии, выставление оценок. Рефлексия (смайлики).

Teacher: ”Activity is the only road to knowledge” said George Bernard Show and I think that today we had a very interesting and useful lesson. I am satisfied with your work and your marks are… The lesson is over. You have worked very well today. You are really bright and industrious. You know a lot about London. And I’m sure that your good knowledge of English will help you in your future life.Thank you, goodbye.

LONDON

MADAME TUSSAUD’S WAX MUSEUM

A celebrated museum of wax figures.

PICCADILLI CIRCUS

A busy square in central London known for the statue of Eros.

NELSON’S COLUMN

A very tall stone tower in Trafalgar Square, built in honour of Admiral Nelson.

BRITISH MUSEUM

An amasing collection of British and foreign Art with antiquities.

ST PAUL’S CATHEDRAL

London’s largest and most famoust cathedral, built by Sir Christopher Wren.

THE TOWER OF LONDON

Once a fortress, a prison, an arsenal and royal palace, now it’s a museum.

TOWER BRIDGE

A unique drawbridge across the Thamer.

ST. JAMES’S PARK

The oldest London park with excellent views of Buckingham Palace.

HOUSES OF PARLIAMENT& BIG BEN

The seat of the supreme legislature in Great Britain and Northern Ireland.
The Clock Tower houses the famous clock and bell – Big Ben.

WESTMINSTER ABBEY

Almost all English kings and queens have been crowned and are buried here.

BUCKINGHAM PALACE

London residence of the Queen, the principal seat of the monarchy.

NATURAL HISTORY MUSEUM

The national collection of fossils and living plants and animals, minerals, gems, meteorites.

TRAFALGAR SQUARE AND NATIONAL GALLERY

Приложение 5

Britain Quiz


1.What is the capital of Great Britain?

a) Edinburgh b) Boston c) London

2. The capital of Northern Ireland is…

a) Dublin b) Cardiff c) Belfast

3. The British flag is often called…

a) the Union Jack b) the Stars and Stripes c) the Maple Leaf

4. What is the river in London?

a) Thames b) London c) Avon

5. What colour are the buses in London?

a) blue b) red c) black

6. What is the home of the Queen?

a) Buckingham Palace b) the White House c) Westminster Abbey

7. Ben Nevis is…

a) a famous footballer b) a sort of whiskey c) a mountain

8. The most popular sport in Britain is…

a) ice hockey b) baseball c) football

9. Britain' s national drink is…

a) tea b) Coca-Cola c) coffee

10. The mysterious Loch Ness Monster is from

a) Wales b) Ireland c) Scotland

11. The kilt is…

a) a shirt b) a skirt c) a pair of trousers


Key:

1. c; 2. c; 3. a; 4. a; 5. b; 6. a; 7. c; 8. c; 9. a; 10. c; 11. b.








hello_html_534fdfd4.png

Презентация проекта по теме "Welcome to London!" Класс: 7.
  • Иностранные языки
Описание:



Цели:

  • Познавательный  аспект:
    • увеличение объёма знаний об особенностях культуры страны изучаемого языка, знакомство с достопримечательностями Лондона.
  • Развивающий аспект:
    • развивать навыки устной речи, навыки диалогического и монологического высказывания, творческие способности обучающихся.
  • Воспитательный аспект:
    • прививать интерес к культуре, традициям, достопримечательностям англоязычных стран;
    • стимулировать обучающихся к самостоятельной работе;
    • развивать положительные личностные качества (ответственность, доброжелательность, чувство взаимопомощи);
    • воспитывать умение работать в  коллективе и принимать совместные решения.
  • Учебный аспект:
    • отрабатывать фонетические навыки на конкретных примерах, понимать иностранную речь в игровых ситуациях;
    • закреплять полученные знания, учить использовать в речи устойчивые выражения, клише, лексический материал по данной теме;

Творческий монопроект с открытой координацией.

Автор Кочергина Ирина Геннадьевна
Дата добавления 04.01.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел
Просмотров 433
Номер материала 26630
Скачать свидетельство о публикации

Оставьте свой комментарий:

Введите символы, которые изображены на картинке:

Получить новый код
* Обязательные для заполнения.


Комментарии:

↓ Показать еще коментарии ↓