Главная / Иностранные языки / Презентация - викторина "Британия и британцы" (8-11 классы)

Презентация - викторина "Британия и британцы" (8-11 классы)

BRITAIN AND THE BRITISH QUIZ PREPARED BY MOSKALENKO G.V., THE TEACHER OF THE ...
 PART 1
THE MAN IN THE PICTURE IS A SYMBOL OF THE BRITISH NATION. HIS NAME IS a) Uncl...
2. THE CAPITAL OF NORTHERN IRELAND IS a) Dublin b) Cardiff c) Belfast
3. THE BRITISH FLAG IS CALLED a) the Union Jack b) the Stars and Stripes c) t...
4. BEN NEVIS IS a) a famous footballer b) a sort of whisky c) a mountain
5. THE NATIONAL CURRENCY OF THE UK IS a) the euro b) the dollar c) the pound
6. THE MOST POPULAR SPORT IN BRITAIN IS a) ice hockey b) baseball c) football
7. BRITAIN’S NATIONAL DRINK IS a) tea b) Coca-Cola c) coffee
8. THE MYSTERIOUS LOCH NESS MONSTER IS FROM a) Wales b) Ireland c) Scotland
9. THE FAMOUS BRITISH NEWSPAPER WHICH IS PRINTED ON PINK PAPER IS a) The Time...
10. THE BEATLES STARTED THEIR CAREER IN a) London b) Liverpool c) Birmingham
11. THE KILT IS a) a shirt b) a skirt c) a pair of trousers
12. THE COLOUR THAT REPRESENTS NORTHERN IRELAND IS a) green b) red c) yellow
13. BRITISH FOOTBALL FANS a) are the most indifferent fans in the world b) ar...
14. STONEHENGE IS ABOUT _____________ YEARS OLD. a) 40 b) 400 c) 4 000
KEYS TO THE QUIZ: 1B, 2C, 3A, 4C, 5 C, 6 C, 7 A, 8 C, 9 C, 10 B, 11 B, 12 A, ...
 PART 2 TRUE OR FALSE?
1. THE FUTURE KING OF ENGLAND IS CALLED THE PRINCE OF WALES
2. WELSH IS AN OFFICIAL LANGUAGE IN WALES.
3. THE BBC STANDS FOR “BEST BRITISH CULTURE”
4. A MILE IS LONGER THAN A KILOMETRE.
5. ELIZABETH II HAS TWO BIRTHDAYS.
6. IN BRITAIN, BLACK CATS ARE BELIEVED TO BRING BAD LUCK.
7. SPEAKERS’ CORNER IS PART OF THE BRITISH PARLIAMENT.
8. IN SCOTLAND, THE NAME FOR NEW YEAR’S EVE IS HOGMANAY.
9. THE PRESIDENT OF BRITAIN IS ELECTED EVERY 7 YEARS.
10. HAGGIS IS A TRADITIONAL SCOTTISH MUSICAL INSTRUMENT.
11. A BOBBY IS A GUARD AT THE TOWER OF LONDON.
12. SHAKESPEARE WAS BORN IN STRATFORD-UPON- AVON.
KEYS TO THE TASK: 1.T, 2. T, 3. F, 4. T, 5. T, 6. F, 7. F, 8. T, 9. F, 10. F,...
PART 3 FIND 2 MISTAKES IN THE INFORMATION ABOUT THE UK AND CORRECT THEM Grea...
KEYS TO PART 3: 1. The UK includes Scotland, England, Wales and Northern Irel...
При разработке викторины были использованы материалы: 1. Speak Out “What Are ...
1 из 34

Описание презентации по отдельным слайдам:

№ слайда 1 BRITAIN AND THE BRITISH QUIZ PREPARED BY MOSKALENKO G.V., THE TEACHER OF THE ENG
Описание слайда:

BRITAIN AND THE BRITISH QUIZ PREPARED BY MOSKALENKO G.V., THE TEACHER OF THE ENGLISH LANGUAGE OF NOVOTALITSKAYA SCHOOL

№ слайда 2  PART 1
Описание слайда:

PART 1

№ слайда 3 THE MAN IN THE PICTURE IS A SYMBOL OF THE BRITISH NATION. HIS NAME IS a) Uncle S
Описание слайда:

THE MAN IN THE PICTURE IS A SYMBOL OF THE BRITISH NATION. HIS NAME IS a) Uncle Sam b) John Bull c) Winston Churchill

№ слайда 4 2. THE CAPITAL OF NORTHERN IRELAND IS a) Dublin b) Cardiff c) Belfast
Описание слайда:

2. THE CAPITAL OF NORTHERN IRELAND IS a) Dublin b) Cardiff c) Belfast

№ слайда 5 3. THE BRITISH FLAG IS CALLED a) the Union Jack b) the Stars and Stripes c) the
Описание слайда:

3. THE BRITISH FLAG IS CALLED a) the Union Jack b) the Stars and Stripes c) the Maple Leaf

№ слайда 6 4. BEN NEVIS IS a) a famous footballer b) a sort of whisky c) a mountain
Описание слайда:

4. BEN NEVIS IS a) a famous footballer b) a sort of whisky c) a mountain

№ слайда 7 5. THE NATIONAL CURRENCY OF THE UK IS a) the euro b) the dollar c) the pound
Описание слайда:

5. THE NATIONAL CURRENCY OF THE UK IS a) the euro b) the dollar c) the pound

№ слайда 8 6. THE MOST POPULAR SPORT IN BRITAIN IS a) ice hockey b) baseball c) football
Описание слайда:

6. THE MOST POPULAR SPORT IN BRITAIN IS a) ice hockey b) baseball c) football

№ слайда 9 7. BRITAIN’S NATIONAL DRINK IS a) tea b) Coca-Cola c) coffee
Описание слайда:

7. BRITAIN’S NATIONAL DRINK IS a) tea b) Coca-Cola c) coffee

№ слайда 10 8. THE MYSTERIOUS LOCH NESS MONSTER IS FROM a) Wales b) Ireland c) Scotland
Описание слайда:

8. THE MYSTERIOUS LOCH NESS MONSTER IS FROM a) Wales b) Ireland c) Scotland

№ слайда 11 9. THE FAMOUS BRITISH NEWSPAPER WHICH IS PRINTED ON PINK PAPER IS a) The Times b
Описание слайда:

9. THE FAMOUS BRITISH NEWSPAPER WHICH IS PRINTED ON PINK PAPER IS a) The Times b) The Guardian c) The Financial Times

№ слайда 12 10. THE BEATLES STARTED THEIR CAREER IN a) London b) Liverpool c) Birmingham
Описание слайда:

10. THE BEATLES STARTED THEIR CAREER IN a) London b) Liverpool c) Birmingham

№ слайда 13 11. THE KILT IS a) a shirt b) a skirt c) a pair of trousers
Описание слайда:

11. THE KILT IS a) a shirt b) a skirt c) a pair of trousers

№ слайда 14 12. THE COLOUR THAT REPRESENTS NORTHERN IRELAND IS a) green b) red c) yellow
Описание слайда:

12. THE COLOUR THAT REPRESENTS NORTHERN IRELAND IS a) green b) red c) yellow

№ слайда 15 13. BRITISH FOOTBALL FANS a) are the most indifferent fans in the world b) are v
Описание слайда:

13. BRITISH FOOTBALL FANS a) are the most indifferent fans in the world b) are very reserved c) have a very bad reputation in Europe for their behaviour

№ слайда 16 14. STONEHENGE IS ABOUT _____________ YEARS OLD. a) 40 b) 400 c) 4 000
Описание слайда:

14. STONEHENGE IS ABOUT _____________ YEARS OLD. a) 40 b) 400 c) 4 000

№ слайда 17 KEYS TO THE QUIZ: 1B, 2C, 3A, 4C, 5 C, 6 C, 7 A, 8 C, 9 C, 10 B, 11 B, 12 A, 13
Описание слайда:

KEYS TO THE QUIZ: 1B, 2C, 3A, 4C, 5 C, 6 C, 7 A, 8 C, 9 C, 10 B, 11 B, 12 A, 13 C, 14 C

№ слайда 18  PART 2 TRUE OR FALSE?
Описание слайда:

PART 2 TRUE OR FALSE?

№ слайда 19 1. THE FUTURE KING OF ENGLAND IS CALLED THE PRINCE OF WALES
Описание слайда:

1. THE FUTURE KING OF ENGLAND IS CALLED THE PRINCE OF WALES

№ слайда 20 2. WELSH IS AN OFFICIAL LANGUAGE IN WALES.
Описание слайда:

2. WELSH IS AN OFFICIAL LANGUAGE IN WALES.

№ слайда 21 3. THE BBC STANDS FOR “BEST BRITISH CULTURE”
Описание слайда:

3. THE BBC STANDS FOR “BEST BRITISH CULTURE”

№ слайда 22 4. A MILE IS LONGER THAN A KILOMETRE.
Описание слайда:

4. A MILE IS LONGER THAN A KILOMETRE.

№ слайда 23 5. ELIZABETH II HAS TWO BIRTHDAYS.
Описание слайда:

5. ELIZABETH II HAS TWO BIRTHDAYS.

№ слайда 24 6. IN BRITAIN, BLACK CATS ARE BELIEVED TO BRING BAD LUCK.
Описание слайда:

6. IN BRITAIN, BLACK CATS ARE BELIEVED TO BRING BAD LUCK.

№ слайда 25 7. SPEAKERS’ CORNER IS PART OF THE BRITISH PARLIAMENT.
Описание слайда:

7. SPEAKERS’ CORNER IS PART OF THE BRITISH PARLIAMENT.

№ слайда 26 8. IN SCOTLAND, THE NAME FOR NEW YEAR’S EVE IS HOGMANAY.
Описание слайда:

8. IN SCOTLAND, THE NAME FOR NEW YEAR’S EVE IS HOGMANAY.

№ слайда 27 9. THE PRESIDENT OF BRITAIN IS ELECTED EVERY 7 YEARS.
Описание слайда:

9. THE PRESIDENT OF BRITAIN IS ELECTED EVERY 7 YEARS.

№ слайда 28 10. HAGGIS IS A TRADITIONAL SCOTTISH MUSICAL INSTRUMENT.
Описание слайда:

10. HAGGIS IS A TRADITIONAL SCOTTISH MUSICAL INSTRUMENT.

№ слайда 29 11. A BOBBY IS A GUARD AT THE TOWER OF LONDON.
Описание слайда:

11. A BOBBY IS A GUARD AT THE TOWER OF LONDON.

№ слайда 30 12. SHAKESPEARE WAS BORN IN STRATFORD-UPON- AVON.
Описание слайда:

12. SHAKESPEARE WAS BORN IN STRATFORD-UPON- AVON.

№ слайда 31 KEYS TO THE TASK: 1.T, 2. T, 3. F, 4. T, 5. T, 6. F, 7. F, 8. T, 9. F, 10. F, 11
Описание слайда:

KEYS TO THE TASK: 1.T, 2. T, 3. F, 4. T, 5. T, 6. F, 7. F, 8. T, 9. F, 10. F, 11. F, 12. T

№ слайда 32 PART 3 FIND 2 MISTAKES IN THE INFORMATION ABOUT THE UK AND CORRECT THEM Great B
Описание слайда:

PART 3 FIND 2 MISTAKES IN THE INFORMATION ABOUT THE UK AND CORRECT THEM Great Britain (GB) or Britain is the name for England, Wales and Scotland. It is the eighth largest island in the world. The United Kingdom (UK) includes Scotland, England and Northern Ireland. This is the official name of the country. People who live there are called British. Many people think that “English” is the same as “British”. But England is only one of the four nations in the UK. Britain’s flag is called the “Union Jack”, it is made of the three flags – English, Scottish and Irish ones. Of course, each country in the UK has its own flag. The most famous traditional British dress is Scottish kilt. Many people think that Scottish men wear kilts every day. This is true! Did you know that even during the First World War Scottish soldiers still wore kilts.

№ слайда 33 KEYS TO PART 3: 1. The UK includes Scotland, England, Wales and Northern Ireland
Описание слайда:

KEYS TO PART 3: 1. The UK includes Scotland, England, Wales and Northern Ireland. 2. Many people think that Scottish men wear kilts every day. This is not true!

№ слайда 34 При разработке викторины были использованы материалы: 1. Speak Out “What Are the
Описание слайда:

При разработке викторины были использованы материалы: 1. Speak Out “What Are the British Like?” (лучшие материалы, опубликованные в журнале), стр.2 2. Фотоматериалы Интернета

Презентация - викторина "Британия и британцы" (8-11 классы)
  • Иностранные языки
Описание:

      Данная презентация может быть использована во внеклассной деятельности - в нашей школе мы проводим такую викторину в рамках ежегодной Недели иностранных языков.  Презентация может так же быть представлена в качестве страноведческого материала на уроках английского языка в старших классах (в зависимости от степени обученности учащихся) при изучении тем об англоговорящих странах.

       При подготовке презентации я использовала публикации в журнале Speak Out.

        Желаю всем своим коллегам творческих успехов!

Автор Москаленко Галина Владимировна
Дата добавления 05.01.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел
Просмотров 603
Номер материала 32193
Скачать свидетельство о публикации

Оставьте свой комментарий:

Введите символы, которые изображены на картинке:

Получить новый код
* Обязательные для заполнения.


Комментарии:

↓ Показать еще коментарии ↓