Главная / Начальные классы / Планирования по математике на тему "Умножение на числа, оканчивающиеся нулями" (4 класс)

Планирования по математике на тему "Умножение на числа, оканчивающиеся нулями" (4 класс)

7 орта мектеп







АШЫҚ САБАҚ


Тақырыбы: Нөлдермен аяқталатын сандарды жазбаша көбейту тәсілдері

Пәні: математика

Сыныбы: 4 «Ә»

Пән мұғалімі: Төлепбаев Гүлмира Әбдіғапбарқызы




















Пәні:

Математика, 4 «Ә» сынып

Сабақтың тақырыбы:

Нөлдермен аяқталатын сандарды жазбаша көбейту тәсілдері

Smart-мақсат:

Осы сабақ барысында оқушыларды нөлдермен аяқталатын сандарды жазбаша көбейту тәсілімен таныстыру; есептеу және есеп шығара алу дағдыларын жетілдіру; оқылым, тыңдалым, жазылым, айтылым дағдыларын ұстану

Күтілетін нәтиже

Оқушылар нөлдермен аяқталатын сандарды жазбаша көбейту тәсіліне арналған есептерді шығарып үйренеді және ақыл-ойы, танымдық қабілеттері, логикалық ойлауы дамиды.

Стратегиялық іс әрекет:

«Қызығушылығын ояту», «Миға шабуыл», «Топтық бағалау»

Тапсырмалар

Топтық жұмыс. Жұптық жұмыс. Өзіндік жұмыс

Оқыту әдісі

«Жұбыңа әңгімеле», «Жұптас, ақылдас, талқыла»

Ресурс:

Шартты белгілер, постер, маркер, смайликтер, интерактивті тақта

Жүргізілетін жұмыстар

Уақыт өлшемі

Жоспар мазмұны

Мұғалім іс әрекеті

Оқушылар-дың іс - әрекеті

ресурстар

2 мин

Ұйымдас.

Сынып оқушыларын шағын топтарға бөлу.

Сәлемдесу.

Үстел үстінде тұрған цифрлар жазылған түсті қағаздарды алып, түсіне сәйкес топтарға отырыңдар. Түстер бойынша топтарға бөлу.

Сұрақ: сандарға қарап ойланыңдар. Не себепті осылайша топталдыңдар? Сонымен:

1-топ – 10-ға

2-топ – 100-ге

3-топ – 1000-ға бөлінетін сандар бойынша топтарға бөлінгендерін біледі.

Сәлемдеседі.

Үш топтарға бөлінеді




Оқушылар 9 адамнан шағын топ құрайды



Цифрлар жазылған түсті қағаздар

Топтың нөмірін көрсеткішке жазылады

1 мин



2мин

Қызығушы-лығын ояту

Үй тапсырмасын тексеру

Бүгінгі сабағымыздың ұраны:

Әлемде біздің білмейтініміз көп,

Оның тағы шегі жоқ.

Үйге қандай тапсырма берілді?

4-мысал, 90-бет \ауызша тексеру\

20*800=1600 9000:300=30

80*400=3200 12000:300=40

12*900=10800 27000:300=90

5*7000=35000 21000:300=70

15*3000=45000 24000:300=80

Есте сақтайды



Тақтада сәйкес суреттер кезегімен көрсетіліп отырады





интербелсенді тақта


2рқылы 1-мысалды тез орындайдыдітеңізге Санжарды құтқаруға шығайық. мин



28 мин









































































2 мин





































2мин

































2мин









2мин



2мин










Ой шақыру



Мағынаны тану













































































Сергіту сәті







































Сергіту сәті



































Рефлексия









Үйге тапсырма



Бағалау






















Күн ретін жазу, көркем жазу. 3974 цифрларына сипаттама мен осы саннан ең үлкен және ең кіші сан құрап айырмасын табу .

9743-3479=6274

«Жедел ойлау стратегиясы» арқылы «Балық аулау» ойынын ойнайық. Мен бірнеше өрнектің мәнін айтамын, егер сендер келіссеңдер (+), келіспесеңдер (–) қойып отырыңдар:

- ең үлкен төрт таңбалы сан 4879;

- 421 санының цифрларын қосқанда 7 саны шығады;

- бірінші кластың 184 бірлігі мен екінші кластың 921 бірлігі -921184 саны;

- 300 – дөңгелек сан;

- 0 – натурал сан.

- Тақтадағы көрсетілген «кілт» арқылы жауаптарыңды және өз білімдеріңді тексеріңдер

Балалар, тұнық судан алтын балық анық көрініп тұр. Ол бізге бір нәрсе айтқысы келеді. Қанекей, құлап салып тыңдайықшы. \Алтын балық Санжарды балық аулап отырған жерінен Су патшасы Сүлеймен алып кеткендігін айтады\.

\алтын балықтың өтініші\ балық аулап отырған Ендеше Санжарды құтқарайық. Не істеу қажеттілігін білу үшін ой шақырып алайық.

Кім жылдам? ойыны арқылы 1-мысалдың 3-ші бағанын ауызша орындасақ, құтқаруға қажетті тірек сөз шығады.

320 000:40=8000; 32080:40=802; 32240:40=806; 320160:40=8004. \логика\ - Яғни логикалық ойлау арқылы біз теңізге Санжарды құтқаруға шығайық. Әр оқушы «Бос қалған ұяшықтарды толтыр» әдісі арқылы 1-мысалды тез орындайды

Топтармен жұмыс \постерде\. І топ 1-кесте
1. 96 000 : 30=3200 2. 96000 : 300=320
3. 96 000 : 4=24000 4. 96000 : 40=2400

5. 96 000 : 24=4000 6. 96000 : 240=400

ІІ топ. 2-кесте

1.72000:60=1200 2.72000:600=120

3.72000:300=240 4.72000:3000=24

5.72000:800=90 6.72000:1200=60

ІІІ топ. 4-кесте

1.48000:400=120 2.484800:400=1212

3.488000:400=1220 4.484400:400=1211

\Әр топтан бір спикер шығып қорғайды.

-Тексерейік. Тезірек есептеудің қандай жолы бар? (баған түрінде орындау)

- Тақтадағы спикерлер топтарының шығарған есептерін түсіндіреді, салыстырады.

-Алдымыздан айсберг-мұз тауы кездесті. Егер мына мысалды баған түрінде орындап, түсіндіре алсаңдар, теңіз тауынан аман-есен өтеміз.

-Тақтаға үш топтан бір-бір оқушыдан шығып, жазба түрінде көбейту тәсілдерін орындайды. а) 230*20=4600 ә) 2300*20=46000 б) 230*2000=460000

-Не себепті қателестіңдер?Соңғы тапсырма неге қиындық келтірді? (нөлге аяқталатын сандарды жазбаша бөліп үйренбегендіктен)

-Осыдан кейін біз бүгінгі сабаққа қандай мақсат қоямыз? (нөлмен аяқталатын сандарды жазбаша көбейту мен бөлуді үйрену)

-Ол бізге не үшін қажет?

- Есептеу үшін!

-Енді бүгінгі сабаққа мақсат қойып, алдарыңдағы стикерлерге жазып қойыңдар.

Оқулықпен жұмыс. Оқулықтағы ереже оқылады. -Қандай ой түйдіңдер?

Әр топтан топ басшылары өз топтарындағы жауап берген балаларды бағалау парағына бағалап отырады.

Мұз тауынан аман-есен өткеніміз сол еді, мінекей алдымыздан акула шыға келді. Енді 3-мысалды өзіндік жұмыс түрінде орындап, жұппен жұмыс арқылы бір-біріміздің жұмысызды тексеріп, онан құтылып кетейік. 3-мысал. Өзіндік жұмыс

Жаңбыр жауып кетті. Бір сергіп демалып алайық.

Суда акулалар кездесті. Олардан тиімді тәсіл қолданып, құтылып кетейік. Ол үшін 4-мысалды тиімді тәсілмен өздігінен жұмыс ретінде орындаңдар. Болған соң «Лото» ойыныарқылы тексереміз. Ойынды ойнау үшін сабақтың басында алған сандарыңа қараңдар. Қай сан шықса, сол сандағы оқушы сұрақтарға тез жауап беруі керек. Жауап бере алмаса, топ мүшелері көсектесуіне болады. 4-мысал.

630:(3*3)=70 (360*5)*40=72000

300:(3*25) =4 4*(6000*25) =600 000

50*(21000*8) =8400 000

450000:(15*10000) =3

«Арқадан қағу» әдісімен бағалау

-Теңізде ағып келе жатқан не? –Бутылка. –Ішінде хат бар сияқты, оқып көрейік. -Мұнда есептерді дұрыс шығарсаңдар су патшасы Сүлейменге баратын жолды көрсетемін.

5-есеп І топ

а) 1 авт. ст. 1 күнде – 200б

3 авт. ст. 22 күнде - ? б

Ш: 200*3=600 б. 600*22=13200 б. Ж: 3 авт. ст. 22 күн- де 13 200 б.ж.
ІІ топ

1 мин. – 720м

V=?

V=S:t V=720:1=720м\мин
Б) Қаңтар айы – 50 тр., 10˃
Желтоқсан айында - ?
Ақпан айында - ?қ, ж. Қар.жарт.

Ш: 50-10=40 (50+40) : 2=45тр.
Ж: ақпан айы 45тр.

Алдымен орындаған оқушылар «Қол шапалақтау» әдісімен бағаланады.

Көзіміз ауырып кеткен сияқты, қанекей демаалайық.
«Көзге жаттығу» әдісімен сергіту сәті жүргізіледі

-Су патшасы Сүлейменге де келдік. Одан Санжарды қайтаруымызды сұрайық. \оқушылар өтініші\.

-Ол үш шеңбердің ішінің бірінде екенін айтты.

-6-мысалдағы шеңбердегі мысалдарды ауызша орындасақ, біз Санжарға кездесеміз.

6-мысал.

І топ ІІ топ ІІІ топ
1900-713= 1187  1200-916= 284  1500-492=1008
1900-317=1583  1200-619= 581  1500-582=918
1900-964= 936  1200-524=676  1500-725=775
1900-825= 1075  1200-672=528  1500-924=576
1900-914= 986  1200-488=712  1500-718=782

Топтар «Бағдаршам» әдісімен бағаланады.

-Су патшасы Сүлеймен сендерге, сыйлық беріп жіберді. Оны білу үшін 9-мысалдағы бос дөңгелектерге сандар қойып, ортадағы санды табайық.

-Біз елімізге оралдық. Су патшасы Сүлеймен сендерге не беріп жіберген екен?

«Денсаулық» дәруменін беріпті. Оны жасау үшін кесеге 20% - ептіліктен кесіп алып, оны 30 % - күш-қуатпен толтырып, 35% - сабырмен себелеп араластырдым, 15% - жылдамдықтан қосып, тез-тез жақсылап араластырып жасаған екен. Дәрумендерді есепсіз қолдана беру артық салмаққа әкеледі. \Ем болсын!

  • «Соңғы сөзді мен айтамын» әдісін қолдану. Бұл әдісте оқушылар тоқсан ауыз сөздің тобықтай түйінін келтіреді.
    - Балалар, бүгін сабақта сындарда өтуге не көмектесті? Біз не істедік? Неге?
    -Сендер қойған мақсаттарыңа жеттіңдер ме?

  • -Нөлге аяқталатын сандарды көбейту үшін не істеу керек екен?
    -Өздерің сабаққа қалай қатыстыңдар?

  • Бүгінгі сабақта жақсы жұмыс жасауларың үшін сендерге не көмектесті? Қандай кедергілер болды?

Бүгінгі сабаққа жақсы қатысқандарың үшін ризалығымды білдіремін. 7,8-мысалдар, 92-бет Топ басшыларының критерий бойынша бағалауы

Еңбек етті тағы да,

Бүгін көп – көп балалар.

Қойылады оларға,

Төмендегі бағалар.

Смайликтер арқылы сабаққа кері байланыс жасату Бағалауды топ басшылары қорытындылайды.

«Менің орным қайда?» тәсімен:

1. Сабақта еш нәрсе түсінбедім.

2. Барлығы түсінікті, қиындығы жоқ.

3. Әлі де білгім келеді.









Матем. диктант








Оқушылар жауаптарын «кілт» арқылы тексеріп, өзін-өзі бағалайды




Алтын балықтың әңгімесі












Дұрыс жауаптарды сәйкестендіреді



«Бос қалған ұяшықтарды толтыр» әдісі бойынша топтар тапсырмаларды орындайды




Спикерлер шығып топ жұмысын қорғайды














бағалайды



Сабаққа мақсат қойып, алдарындағы стикерлерге жазып қояды



Өзіндік жұмыс және жұппен жұмыс орындайды




Топ басшылары бағалайды











Оқушылар жұппен жұмыс жасайды














Өз ойларын білдіреді



Сергіту жаттығуын жасайды








Постермен жұмыс







Постермен жұмыс







Тілектер жазылған конфет таратылып беріледі


























Смайликпен бағалайды


















интеракт. Тақта








бейнежазба













Қима қағаздар






Постер, маркер




























Стикер

















Видеоролик



































Постер







Қима қағаз









Конфет





























Смайликтер














Топтар критерий бойынша бағаланады.

Критерий: 1. Мысалды дұрыс орындау

2. Постерді тиімді пайдалану

3. Эстетикалық талғаммен орындау\



Планирования по математике на тему "Умножение на числа, оканчивающиеся нулями" (4 класс)
  • Начальные классы
Описание:

Пәні:

Математика,  4 «Ә» сынып

Сабақтың тақырыбы:

Нөлдермен аяқталатын сандарды жазбаша көбейту тәсілдері

Smart-мақсат:

Осы сабақ барысында оқушыларды нөлдермен аяқталатын сандарды жазбаша көбейту тәсілімен таныстыру; есептеу және есеп шығара алу дағдыларын жетілдіру; оқылым,  тыңдалым, жазылым, айтылым дағдыларын ұстану

Күтілетін нәтиже

Оқушылар нөлдермен аяқталатын сандарды жазбаша көбейту тәсіліне арналған есептерді шығарып үйренеді және ақыл-ойы, танымдық қабілеттері, логикалық ойлауы дамиды.

Стратегиялық іс әрекет:

«Қызығушылығын ояту», «Миға шабуыл», «Топтық бағалау»

Тапсырмалар

Топтық жұмыс. Жұптық жұмыс. Өзіндік жұмыс

Оқыту әдісі

«Жұбыңа әңгімеле», «Жұптас, ақылдас, талқыла»

Ресурс:

Шартты белгілер, постер, маркер, смайликтер, интерактивті тақта

Жүргізілетін жұмыстар

 

Уақыт өлшемі

Жоспар мазмұны

Мұғалім іс әрекеті

Оқушылар-дың                                    іс - әрекеті

ресурстар

2 мин

Ұйымдас.

Сынып оқушыларын шағын топтарға бөлу.

Сәлемдесу.

Үстел үстінде тұрған цифрлар жазылған түсті қағаздарды алып, түсіне сәйкес топтарға отырыңдар. Түстер бойынша топтарға бөлу.

Сұрақ: сандарға қарап ойланыңдар. Не себепті осылайша топталдыңдар?   Сонымен:

1-топ – 10-ға

2-топ – 100-ге

3-топ – 1000-ға бөлінетін сандар бойынша топтарға бөлінгендерін біледі. 

Сәлемдеседі.

Үш топтарға бөлінеді

 

 

 

Оқушылар                               9 адамнан шағын топ құрайды

 

Цифрлар жазылған түсті қағаздар

Топтың нөмірін көрсеткішке жазылады

1 мин

 

2мин

Қызығушы-лығын ояту

Үй тапсырмасын тексеру

Бүгінгі сабағымыздың ұраны:

                         Әлемде біздің білмейтініміз көп,

                         Оның тағы шегі жоқ.

Үйге қандай тапсырма берілді?

4-мысал, 90-бет \ауызша тексеру\

20*800=1600                      9000:300=30

80*400=3200                    12000:300=40

12*900=10800                  27000:300=90

5*7000=35000                  21000:300=70

15*3000=45000                24000:300=80

Есте сақтайды

 

Тақтада сәйкес суреттер кезегімен көрсетіліп отырады

 

 

интербелсенді тақта

 

2рқылы 1-мысалды тез орындайдыдітеңізге Санжарды құтқаруға шығайық. мин

 

28 мин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 мин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2мин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2мин

 

 

 

 

2мин

 

2мин

 

 

 

 

Ой шақыру

 

Мағынаны тану

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сергіту сәті

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сергіту сәті

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рефлексия

 

 

 

 

Үйге тапсырма

 

Бағалау

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Күн ретін жазу, көркем жазу. 3974 цифрларына сипаттама мен осы саннан ең үлкен және ең кіші сан құрап айырмасын табу .

9743-3479=6274

«Жедел ойлау стратегиясы» арқылы «Балық аулау» ойынын ойнайық. Мен бірнеше өрнектің мәнін айтамын, егер сендер келіссеңдер (+), келіспесеңдер (–)  қойып отырыңдар:

- ең үлкен төрт таңбалы сан 4879;

- 421 санының цифрларын қосқанда 7 саны шығады;

- бірінші кластың 184 бірлігі мен екінші кластың 921 бірлігі -921184 саны;

- 300 – дөңгелек сан;

- 0 – натурал сан.

- Тақтадағы көрсетілген «кілт» арқылы жауаптарыңды және өз білімдеріңді тексеріңдер

Балалар, тұнық судан алтын балық анық көрініп тұр. Ол бізге бір нәрсе айтқысы келеді. Қанекей, құлап салып тыңдайықшы.  \Алтын балық Санжарды балық аулап отырған жерінен Су патшасы Сүлеймен алып кеткендігін айтады\.

\алтын балықтың өтініші\ балық аулап отырған Ендеше Санжарды құтқарайық. Не істеу қажеттілігін білу үшін ой шақырып алайық.

Кім жылдам? ойыны арқылы 1-мысалдың 3-ші бағанын ауызша орындасақ, құтқаруға қажетті тірек сөз шығады.

320 000:40=8000; 32080:40=802; 32240:40=806; 320160:40=8004. \логика\                                                       - Яғни логикалық ойлау арқылы біз теңізге Санжарды құтқаруға шығайық.                                                   Әр оқушы «Бос қалған ұяшықтарды толтыр» әдісі арқылы 1-мысалды тез орындайды

Топтармен жұмыс \постерде\. І топ 1-кесте
1. 96 000 : 30=3200    2. 96000 : 300=320
3. 96 000 : 4=24000    4. 96000 : 40=2400

5. 96 000 : 24=4000    6. 96000 : 240=400

ІІ топ. 2-кесте

1.72000:60=1200        2.72000:600=120

3.72000:300=240        4.72000:3000=24

5.72000:800=90          6.72000:1200=60

ІІІ топ. 4-кесте

1.48000:400=120         2.484800:400=1212

3.488000:400=1220      4.484400:400=1211

\Әр топтан бір спикер шығып қорғайды.

-Тексерейік. Тезірек есептеудің қандай жолы бар? (баған түрінде орындау)

- Тақтадағы спикерлер топтарының шығарған есептерін түсіндіреді, салыстырады.

-Алдымыздан айсберг-мұз тауы кездесті. Егер мына мысалды баған түрінде орындап, түсіндіре алсаңдар, теңіз тауынан аман-есен өтеміз.

-Тақтаға үш топтан бір-бір оқушыдан шығып, жазба түрінде көбейту тәсілдерін орындайды.                                       а) 230*20=4600                                                                             ә) 2300*20=46000    б) 230*2000=460000

-Не себепті қателестіңдер?Соңғы тапсырма неге қиындық келтірді? (нөлге аяқталатын сандарды жазбаша бөліп үйренбегендіктен)

-Осыдан кейін біз бүгінгі сабаққа қандай мақсат қоямыз? (нөлмен аяқталатын сандарды жазбаша көбейту мен бөлуді үйрену)

-Ол бізге не үшін қажет?

Есептеу үшін!

-Енді бүгінгі сабаққа мақсат қойып, алдарыңдағы стикерлерге жазып қойыңдар.

Оқулықпен жұмыс. Оқулықтағы ереже оқылады.              -Қандай ой түйдіңдер?

Әр топтан топ басшылары өз топтарындағы жауап берген балаларды бағалау парағына бағалап отырады.

 Мұз тауынан аман-есен өткеніміз сол еді, мінекей алдымыздан акула шыға келді. Енді 3-мысалды өзіндік жұмыс түрінде орындап, жұппен жұмыс арқылы бір-біріміздің жұмысызды тексеріп, онан құтылып кетейік.                                                                          3-мысал. Өзіндік жұмыс

Жаңбыр жауып кетті. Бір сергіп демалып алайық.

Суда акулалар кездесті. Олардан тиімді тәсіл қолданып, құтылып кетейік. Ол үшін 4-мысалды тиімді тәсілмен өздігінен жұмыс ретінде орындаңдар. Болған соң  «Лото» ойыныарқылы тексереміз. Ойынды ойнау үшін сабақтың басында алған сандарыңа қараңдар. Қай сан шықса, сол сандағы оқушы сұрақтарға тез жауап беруі керек. Жауап бере алмаса, топ мүшелері көсектесуіне болады.              4-мысал.

630:(3*3)=70                     (360*5)*40=72000 

300:(3*25) =4                    4*(6000*25) =600 000

50*(21000*8) =8400 000

450000:(15*10000) =3

«Арқадан қағу» әдісімен бағалау

-Теңізде ағып келе жатқан не? –Бутылка. –Ішінде хат бар сияқты, оқып көрейік. -Мұнда есептерді дұрыс шығарсаңдар су патшасы Сүлейменге баратын жолды көрсетемін.

5-есеп    І топ

а) 1 авт. ст. 1 күнде – 200б

    3 авт. ст. 22 күнде - ? б

Ш: 200*3=600 б.              600*22=13200 б.                              Ж: 3 авт. ст. 22 күн- де 13 200 б.ж.
ІІ топ

1 мин. – 720м

V=?

V=S:t    V=720:1=720м\мин
Б) Қаңтар айы – 50 тр., 10˃
Желтоқсан айында - ?
Ақпан айында - ?қ, ж. Қар.жарт.

Ш: 50-10=40      (50+40) : 2=45тр.
Ж: ақпан айы  45тр.

Алдымен орындаған оқушылар «Қол шапалақтау» әдісімен бағаланады.

Көзіміз ауырып кеткен сияқты, қанекей демаалайық.
«Көзге жаттығу» әдісімен сергіту сәті жүргізіледі

-Су патшасы Сүлейменге де келдік. Одан Санжарды қайтаруымызды сұрайық. \оқушылар өтініші\.

-Ол үш шеңбердің ішінің бірінде екенін айтты.

-6-мысалдағы шеңбердегі мысалдарды ауызша орындасақ, біз Санжарға кездесеміз.

6-мысал.

    І топ                       ІІ топ                ІІІ топ
1900-713= 1187    1200-916= 284    1500-492=1008
1900-317=1583     1200-619= 581    1500-582=918
1900-964= 936      1200-524=676     1500-725=775
1900-825= 1075    1200-672=528     1500-924=576
1900-914= 986      1200-488=712     1500-718=782

Топтар «Бағдаршам» әдісімен бағаланады.

-Су патшасы Сүлеймен сендерге, сыйлық беріп жіберді. Оны білу үшін 9-мысалдағы бос дөңгелектерге сандар қойып, ортадағы санды табайық.

-Біз елімізге оралдық. Су патшасы Сүлеймен сендерге не беріп жіберген екен?

«Денсаулық» дәруменін беріпті.  Оны жасау үшін кесеге 20% - ептіліктен кесіп алып, оны 30 % - күш-қуатпен толтырып, 35% - сабырмен себелеп араластырдым, 15% - жылдамдықтан қосып, тез-тез жақсылап араластырып жасаған екен. Дәрумендерді есепсіз қолдана беру артық салмаққа әкеледі. \Ем болсын!

-          «Соңғы сөзді мен айтамын» әдісін қолдану. Бұл әдісте оқушылар тоқсан ауыз сөздің тобықтай түйінін келтіреді.
- Балалар, бүгін сабақта сындарда өтуге не көмектесті? Біз не істедік? Неге?
-Сендер қойған мақсаттарыңа жеттіңдер ме?

-          -Нөлге аяқталатын сандарды көбейту үшін не істеу керек екен?
-Өздерің сабаққа қалай қатыстыңдар?

-          Бүгінгі сабақта жақсы жұмыс жасауларың үшін сендерге не көмектесті? Қандай кедергілер болды?

Бүгінгі сабаққа жақсы қатысқандарың үшін ризалығымды білдіремін.                                                         7,8-мысалдар, 92-бет                                                    Топ басшыларының критерий бойынша бағалауы

Еңбек етті тағы да,

Бүгін көп – көп балалар.

Қойылады оларға,

Төмендегі бағалар.

Смайликтер арқылы сабаққа кері байланыс жасату Бағалауды топ басшылары қорытындылайды.

«Менің орным қайда?» тәсімен:

1. Сабақта еш нәрсе түсінбедім.

2. Барлығы түсінікті, қиындығы жоқ.

3. Әлі де білгім келеді.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Матем. диктант

 

 

 

 

 

 

 

Оқушылар жауаптарын «кілт» арқылы тексеріп, өзін-өзі бағалайды

 

 

 

Алтын балықтың әңгімесі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дұрыс жауаптарды сәйкестендіреді

 

 

«Бос қалған ұяшықтарды толтыр» әдісі бойынша топтар тапсырмаларды орындайды

 

 

 

Спикерлер шығып топ жұмысын қорғайды

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

бағалайды

 

 

Сабаққа мақсат қойып, алдарындағы стикерлерге жазып қояды

 

 

Өзіндік жұмыс және жұппен жұмыс орындайды

 

 

 

Топ басшылары бағалайды

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оқушылар жұппен жұмыс жасайды

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Өз ойларын білдіреді

 

 

Сергіту жаттығуын жасайды

 

 

 

 

 

 

 

Постермен жұмыс

 

 

 

 

 

 

Постермен жұмыс

 

 

 

 

 

 

Тілектер жазылған конфет таратылып беріледі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Смайликпен бағалайды

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

интеракт. Тақта

 

 

 

 

 

 

 

бейнежазба

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Қима қағаздар

 

 

 

 

 

Постер, маркер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Стикер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Видеоролик

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Постер

 

 

 

 

 

 

Қима қағаз

 

 

 

 

 

 

 

 

Конфет

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Смайликтер

Автор Тулепбаева Гульмира Абдигапбаровна
Дата добавления 18.11.2014
Раздел Начальные классы
Подраздел Планирования
Просмотров 935
Номер материала 2548
Скачать свидетельство о публикации

Оставьте свой комментарий:

Введите символы, которые изображены на картинке:

Получить новый код
* Обязательные для заполнения.


Комментарии:

↓ Показать еще коментарии ↓