Главная / Иностранные языки / Комплексная контрольная работа для 7 класса

Комплексная контрольная работа для 7 класса

Олимпиадная работа для 7 класса 2014-2015 учебный год


  1. Complete the sentences using Present Simple, Present Continuous, Present Perfect,

Past Simple or Future Simple tense. (напишите № предложения и только форму глагола)

1. We (go) on a tramp last Sunday.

2. Granny (not cook) dinner now.

3. My sister (wash) the dishes every morning.

4. His parents … already (get) up.

5. You (not eat) ice-cream tomorrow.

6. What … your brother (do) yesterday?

7. … you (play) computers on weekends?

8. Tomorrow Nick (not go) to school.

9. Look! My friend (play) football.

10. Kate (not write) letters every month.

11. We (see) a very good film last Sunday.

12. You … just (clean) your room . Let's have a rest.

13. … your classmates (walk) yesterday in the park?

14. What … your mum (do) now?

15. She ……….(write) a letter at the moment.

16. My mother ……….(work) in a hospital.


  1. word formation (напишите № слова и его готовую форму, соответствующую тексту)

Isn’t it (1)_________ to discover new places? Travel has always been a part of people’s (2)__________. It teaches people about art and culture. It teachers them to be understanding. You can also improve your knowledge of foreign languages. What is more, (3)________ is the basis of the biggest (4)________ in the world. Tourists spend a lot of money. Rich countries can sell cars and computers. But what can poor countries sell? Their (5)________ beaches and their wonderful countryside.

WONDER
EDUCATE

 

TOUR
BUSY

 

BEAUTY


  1. Do you know the English-speaking countries? (напишите только № предложения и букву правильного ответа)

1. The official languages of Canada are:

А) English and Spanish

В) English and French

С)German and Italian

2. The capital of the United States is:

А) New York

В) Los Angeles

С) Washington

3. The head of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland is:

А) the President

В) the Prime Minister

С) the Queen

4. First world underground appeared in:

А) London

В) New York

С) Moscow

5. The official residence of the Queen of Great Britain is:

А) the Tower

В) Westminster

С) Buckingham Palace

6. Tower Clock, the symbol of London is called:

А) Big Dan

В) Big Ben

С) Big Man

7. Match the country and its capital.

1) England a) Cardiff

2) Scotland b) Edinburgh

3) Wales c) London

4) Northern Ireland d) Belfast



  1. Wales – the Land of Song. (прочтите текст и выполните задания после текста)


Wales is a land of mountains and valleys. The highest mountain is Mount Snowdon in the Snowdonia National Park. It is a favourite holiday and hiking spot for the Welsh and English.

Wales has some wonderful holiday towns. And the beaches are beautiful.

This is Caernavon Castle, where the Prince of Wales received his title. There are castles everywhere in Wales. Most were built by the English to keep the Welsh under control. The English and Welsh have been very bad neighbours for centuries.

The most populated part of Wales is the south around Cardiff. This is where the coal is. In this part of Wales, coal has become part of everyday life. For two hundred years the Welsh have been mining coal in these valleys.

The people take great pride in the Welsh language. It is taught in schools and has its television and radio stations. This sign on the border between Wales and England welcomes the visitor. “Croeso y Cymru”, it says, “Welcome to Wales”. But don’t worry, Welsh people speak English too!


А) Complete the sentences: (напишите № предложения и его правильное окончание из текста)


  1. Wales is a land of…

  2. The highest mountain is …

  3. Castles were built by the English …

  4. The English and Welsh have been …

  5. The most populated part of Wales is …

  6. The Welsh language is …


В) True or false: (напишите № предложения и только букву T/F в соответствии с текстом)


  1. Wales is a land of mountains.

  2. The highest mountain is Кazbek.

  3. Snowdon is in Snowdonia National Park.

  4. The Welsh don’t like hiking.

  5. The Prince of England received his title in Caernavon Castle.

  6. Most Castles were built by the Welsh.

  7. The English wanted to keep the Welsh under control.

  8. The English and Welsh have been bad neighbours for centuries.

  9. The most populated part of Wales is the south around Cardiff.

  10. This place is where gold is.

  11. For 200 years the Welsh have been mining coal in these valleys.

  12. The Welsh speak only English.

  13. They have their own TV and radio stations.


5. Choose the correct variant. (напишите № предложения и только букву правильного ответа)

1. …Smiths have a dog and a cat. 
a) … b) The c) A 
2. He knows how to work on … computer. 
a) a b) an c) … 
3. She was the first woman to swim across … English Channel. 
a) a b) … c) the 
4. Go down … Kingston Street and turn left into Oxford Street. 
a) the b) a c) … 
5. I don’t like milk in … tea. 
a) … b) the с) а 
6. At the end of… busy day, sleep is the best way to restore your energy. 
a) the b) a c) … 
7. We’ll go for a walk if … weather is fine. 
a) a b) … c) the 
8. Could you give me … information I asked for in my letter? 
a) the b) … c) a 
9. …war is a terrible thing. 
a) The b) … с) А 
10. I spent … very interesting holiday in England. 
a
) the b) a c) …







Ответы к олимпиаде по английскому языку для 7 класса 2014-2015 учебный год

  1. 1. went

2. is not cooking

3. washes

4. have got

5. will not eat

6. did….do

7. Do…play

8. will not go

9. is playing

10. does not write

11. saw

12. have cleand

13. Did…walk

14. is…doing

15. is writing

16. works (16 баллов)


2. Key: 1 wonderful, 2 education,3 tourism, 4 business, 5 beautiful. (5 баллов)


3. 1В 2С 3С 4А 5С 6В 7) 1С 2В 3А 4D (10 баллов)




  1. А) Complete the sentences: (напишите № предложения и его правильное окончание из текста)


1 Wales is a land of… (mountains and valleys)

2 The highest mountain is …(Snowdon)

3 Castles were built by the English …(to keep the Welsh under control)

4 The English and Welsh have been …(very bad neighbours)

5 The most populated part of Wales is …(the south around Cardiff)

6 The Welsh language is …(taught in schools and has radio stations). (6 баллов)


В) True or false: (напишите № предложения и только букву T/F в соответствии с текстом)


7 Wales is a land of mountains. (+)

8 The highest mountain is Кazbek. (-)

9 Snowdon is in Snowdonia National Park. (+)

10 The Welsh don’t like hiking. (-)

11 The Prince of England received his title in Caernavon Castle. (-)

12 Most Castles were built by the Welsh. (-)

13 The English wanted to keep the Welsh under control. (+)

14 The English and Welsh have been bad neighbours for centuries. (+)

15 The most populated part of Wales is the south around Cardiff. (+)

16 This place is where gold is. (-)

17 For 200 years the Welsh have been mining coal in these valleys. (+)

18 The Welsh speak only English. (-)

19 They have their own TV and radio stations. (+) (13 баллов)


5. Выберите правильный вариант.

1. b | 2. a | 3. c | 4. c | 5. a | 6. b | 7. c | 8. a | 9. b | 10. b (10 баллов)





Итого: 60 баллов


5


Комплексная контрольная работа для 7 класса
  • Иностранные языки
Описание:

Комплексная контрольная работа для 7 класса по английскому языку за первое полугодие включает в себя грамматический тест, работу с текстом, задание по артиклям с географическими названиями, а также задание по страноведению. Также в работе присутствует задание по словообразованию. К тексту с тестами прилагаются ключи, с которыми можно свериться при выполнении теста. Данный тест помогает проверить знания и умения учащихся, усвоенные за первые две четверти. Ещё этот тест можно использовать в качестве задания для школьного тура предметной олимпиады по английскому языку. Работа среднего уровня сложности.

Автор Наний Валентина Юрьевна
Дата добавления 21.12.2014
Раздел Иностранные языки
Подраздел
Просмотров 2226
Номер материала 9781
Скачать свидетельство о публикации

Оставьте свой комментарий:

Введите символы, которые изображены на картинке:

Получить новый код
* Обязательные для заполнения.


Комментарии:

↓ Показать еще коментарии ↓