Главная / Начальные классы / Кестелік көбейту және бөлу. Есеп шарты бойынша теңдеу құру және оны шешу

Кестелік көбейту және бөлу. Есеп шарты бойынша теңдеу құру және оны шешу

hello_html_m4f969de5.gifhello_html_5b5fb5e7.gifТақырыбы: Қайталау.Кестелік көбейту және бөлу.

Есеп шарты бойынша теңдеу құру және оны шешу.

Мақсаты: Білімділік Оқушылардың алған білімдерін жүйелеу және толықтыру.

Дамыту: Оқушылардың сабаққа қызығуын арттыру. Жан-жақты ойлауға,ізденімпаздыққа бағыттау.

Тәрбиелеу: Оқушыларды еңбекшілдікке,ұжымшылдыққа тәрбиелеу.

Көрнекілігі: Слайд, математикалық диктант,плакат,оқулық, параққа жызылған есептер.

Сабақтың түрі: Топпен жұмыс

Сабақтың әдісі: Сұрақ жауап, түсіндіру,рефлексия.

Сабақтың барысы:

Бар ізгілік тек білімнен алын

Білімменен аспанғаға жол салынар.

Сабақты шығыс даналығы Жүсіп Баласұғының сөзін мақсат ете отырып, мен сендердің ойларынды шапшаңдау үшін сыныпты 3топқа бөлдім, топта топ басшысы сайланады әр тапсырма түрлі түсті белгілермен бағаланады.

1.Үй тапсырмасын тексеру. Әр оқушыдан жеке-жеке

  1. Мұғалімнің сөзі: Математикалық диктант әр топтан екі оқушыдан жауап беріп тұрады.

Сұрақтар

Қосудың компоненті?

Көбейтудің компоненті?

Бөлудің компоненті?

Кез келген санды бірге көбейткенде сол санның өзі шығады.

Кез келген санды 0 –ге көбейткенде 0шығады.

9*9 =?

  1. А)Қалауың білісін!

1есеп

Түсірілді-90г Ш: 90-42=48

Салынды-42кг 48/8=6

Бөлді-8кг жәшік

Жәшік-?

Ж: 6 жәшік

Ә) 21 кг-7қорап Ш: 21/7=3

9кг печенье -? 9*3=27

Ж:27 кг

Әр бала бір-бірінікін тексереді.

  1. Алма-х Ш: х*6=30

Алмұрт-30 кг 6 есе артық х=30/6

х=5

5*6=30

Дәптер-х Ш:х/4=5

Оқулық-5 4есе кем х=4*5

Х=20

20/5=4

3.Қателеспе (ауызша)

?*4= ?*5= ?*6= ?*7 =

?/4= ?/5 = ?/6= ?/7 =

3 Сергіту сәті

Шылып –шылып оңға

Шылып-шылып солға

Үстіміз су-су болады.





4.Сынақ Теңдеуді шеш:

Х*6=24 х+6=24 х/7=9 х-7=9

х=24/6 х=24-6 х=7*9 х=7+9

х=4 х=18 х =63 х=16

4*6 =24 18+6=24 63/7 =9 16-7=9



Ұзындығы -7см P= (а+в)*2

Ені-5см P=(7+5)*2

P=? P=24см

6 17-9=8

8+9=17

7 (34+20)/6= 9 (85-15)*9=630

(29+27)/7= 8 (76-26)*8=400

(30+42)/8= 9 (27+33)*7=420

100-8*10= 20 90/10+9= 18

5.Тоқтама:

Жеті күнді ата?

Жеті дыбыстан тұратын нота? (до,ре,ми,фа,соля,ли,си)

Тордан көжектің 10құлағы көрінеді

Тордағы көжектің саны нешеу? (5)

Ермек, Олжас,Асан кездескенде қол алысып амандасты,неше қол алысу болды? (3)

Қоңыздың үш жұп аяғы бар

Сонда бір қоңыздың неше аяғы бар? (6 аяқ)

Бір бала ылғи өтірік айтады.Одан « сенің мұрның біреу ме,әлде екеу ме?»деп сұраса ол қалай жауап береді?

6. Бағалау Әр оқушыны жеке –жеке бағалау түске қарай бағалау.

7.Үй тапсырмасын беру. №6 тапсырмасы бірдей өлшем бірліктерді қосу.

8. Оқушылардың тілектері «Екі жұлдыз,бір тілек» тілектерін тыңдау

Білім деген биік шың,

Бақытқа сені жеткізер.

Білім деген ақылшың

Қиындықтан өткізер осы өлеңмен аяқтау.

Кестелік көбейту және бөлу. Есеп шарты бойынша теңдеу құру және оны шешу
  • Начальные классы
Описание:

Тақырыбы: Қайталау.Кестелік көбейту және бөлу.

Есеп шарты бойынша теңдеу құру және оны шешу.

Мақсаты: Білімділік Оқушылардың алған білімдерін жүйелеу және толықтыру.

Дамыту: Оқушылардың сабаққа қызығуын арттыру. Жан-жақты ойлауға,ізденімпаздыққа бағыттау.

Тәрбиелеу: Оқушыларды еңбекшілдікке,ұжымшылдыққа тәрбиелеу.

Көрнекілігі: Слайд, математикалық диктант,плакат,оқулық, параққа жызылған есептер.

Сабақтың түрі: Топпен жұмыс

Сабақтың әдісі: Сұрақ жауап, түсіндіру,рефлексия.

Сабақтың барысы:

Бар ізгілік тек білімнен алын

Білімменен аспанғаға жол салынар.

Сабақты  шығыс даналығы Жүсіп Баласұғының сөзін мақсат ете отырып, мен сендердің ойларынды шапшаңдау үшін сыныпты 3топқа бөлдім,  топта топ басшысы сайланады әр тапсырма түрлі түсті белгілермен бағаланады.

1.Үй тапсырмасын тексеру.  Әр оқушыдан жеке-жеке

1.     Мұғалімнің сөзі: Математикалық диктант әр топтан екі оқушыдан жауап беріп тұрады.

Сұрақтар

Қосудың компоненті?

Көбейтудің компоненті?

Бөлудің  компоненті?

Кез келген санды бірге көбейткенде сол санның өзі шығады.

Кез келген санды 0 –ге көбейткенде  0шығады.

9*9 =?

2.     А)Қалауың білісін!

№1есеп

Түсірілді-90г                        Ш: 90-42=48

Салынды-42кг                              48/8=6

Бөлді-8кг жәшік

Жәшік-?

     Ж: 6 жәшік

     Ә) 21 кг-7қорап              Ш:  21/7=3

            9кг печенье -?            9*3=27

     Ж:27 кг 

Әр бала бір-бірінікін тексереді.

3.     Алма-х                                                   Ш: х*6=30

Алмұрт-30 кг  6 есе артық                          х=30/6

                                                                                х=5

                                                                               5*6=30

Дәптер-х                                 Ш:х/4=5

Оқулық-5     4есе кем             х=4*5

                                        Х=20

                                                    20/5=4

3.Қателеспе    (ауызша)

     ?*4=                      ?*5=           ?*6=                  ?*7 =

     ?/4=                       ?/5 =           ?/6=                  ?/7 =

3 Сергіту сәті

 Шылып –шылып оңға

Шылып-шылып солға

Үстіміз су-су болады.

 

 

4.Сынақ  Теңдеуді шеш:

Х*6=24                  х+6=24               х/7=9             х-7=9

х=24/6                   х=24-6                 х=7*9            х=7+9

х=4                       х=18                     х  =63            х=16

4*6 =24                18+6=24               63/7 =9         16-7=9

 

   Ұзындығы -7см         P= (а+в)*2

   Ені-5см                       P=(7+5)*2

    P=?                             P=24см

№ 6    17-9=8

            8+9=17

            

№7  (34+20)/6= 9           (85-15)*9=630

         (29+27)/7= 8           (76-26)*8=400

          (30+42)/8= 9         (27+33)*7=420

           100-8*10= 20           90/10+9=  18

5.Тоқтама:      

Жеті күнді ата?

Жеті дыбыстан тұратын нота?  (до,ре,ми,фа,соля,ли,си)

Тордан көжектің  10құлағы көрінеді

Тордағы көжектің саны нешеу? (5)  

Ермек, Олжас,Асан  кездескенде қол алысып амандасты,неше қол алысу болды? (3)

Қоңыздың  үш жұп аяғы бар

Сонда бір қоңыздың неше аяғы бар? (6 аяқ)

Бір бала ылғи өтірік айтады.Одан « сенің мұрның біреу ме,әлде екеу ме?»деп сұраса ол қалай жауап береді?

6. Бағалау Әр оқушыны жеке –жеке бағалау түске қарай бағалау.

 7.Үй тапсырмасын  беру. №6 тапсырмасы   бірдей өлшем бірліктерді  қосу.

8. Оқушылардың тілектері  «Екі жұлдыз,бір тілек» тілектерін тыңдау

  Білім деген биік шың,

   Бақытқа сені жеткізер.

  Білім деген ақылшың

 

  Қиындықтан өткізер  осы  өлеңмен аяқтау.

Автор Санаева Сабира Сатыбалдиевна
Дата добавления 14.04.2015
Раздел Начальные классы
Подраздел Конспекты
Просмотров 4741
Номер материала 59629
Скачать свидетельство о публикации

Оставьте свой комментарий:

Введите символы, которые изображены на картинке:

Получить новый код
* Обязательные для заполнения.


Комментарии:

↓ Показать еще коментарии ↓