Главная / Информатика / Информатикадан 7-сыныпқа арналған жартыжылдық тест сұрақтары

Информатикадан 7-сыныпқа арналған жартыжылдық тест сұрақтары

7 жарты жылдық тест

1Ақпараттық процестерді зерттейтін ғылым:

A) физика B) информатика C) математика D) химия


2Ақпараттық процестерді жүзеге асыратын негізгі құрал

A) термометр B) принтер C) калькулятор D) компьютер


3Файлдың толық аты неше бөліктен тұрады?

A) аты, түрі, B) типі, жазылуы C) аты, типі D) аты, жазылуы


4Компьютер жады қандай түрге бөлінеді?

A) дискеттер және сыртқы B) дискілер, дискеттер және т.б C) винчестер және ішкі D) ішкі және сыртқы


5ЭЕМ құрылғыларына қызмет ететін программалар

A) драйверлер B) жүктеушілер C) хабарлағыштар D) компилятор


6Компьютерлік вирустардан қорғану бұл:

A) вирустардың кіруін болдырмау B) ДК-ге вирус енсе, оларға қарсы шабуылды болдырмау

C) қиратушылық әрекеттерді болдырмау. D) барлық жауаптары дұрыс


7ДК процессорының негізгі қызметі

A) ақпаратты сақтау B) ДК құрылғыларының жұмысын басқарады.

C) ДК жадын басқарады D) ақпаратты алып, оны сақтайды


8Енгізу құрылғыларына жатады:

A) тышқан, клавиатура, сканер B) клавиатура, монитор, тышқан

C) принтер, клавиатура, монитор D) процессор, клавиатура, тышқан


9Оқушы мазмұндама жазып отыр. Оқушы қандай ақпараттық үрдістерді орындауда?

A) қабылдау және беру B) қабылдау және өңдеу C) қабылдау, өңдеу, сақтау D) қабылдау, сақтау, беру


10«information» сөзі қанша битттен тұрады?

A) 42 B) 16 C) 56 D) 88


11Декларациялық ақпаратты таңдап алыңдар:

A) 1 байт - 8 бит;

B) Компьютерді қайта іске қосу үшін Ctrl+Alt+Del пернелер комбинациясын басу керек;

C) Дисплей - ақпарат шығару құрылысы; D) радиоқабылдағышты қалай құрастыру керек;


12Процедуралық ақпаратты таңдап алыңдар:

A) 1 байт - 8 бит;

B) Компьютерді қайта іске қосу үшін Ctrl+Alt+Del пернелер комбинациясын басу керек;

C) Дисплей - ақпарат шығару құрылысы; D) радиоқабылдағышты қалай құрастыру керек;


13Мульти тайпасы тіліндегі хабарлама килобайттың ? бөлігін құрайды 64 символдан тұрады. Мульти тайпасының алфавиті неше символдан тұрады?

A) 8 B) 32 C) 4 D) 16


14Компьютер жадының ең аз жолданатын бөлігі:

A) бит B) ұяшық C) килобайт D) файл


15Драйвер дегеніміз -

A) ақпаратты ұзақ сақтау құрылғысы; B) енгізу құрылғысы;

C) компьютерге жаңа сыртқы құрылғыны қосуға мүмкіндік туғызатын құрылғы;

D) нақты сыртқы құралыммен басқаратын бағдарламма.


16Қолданбалы БҚ кіреді:

A) бағдарламалау тілі; B) операциялық жүйелер; C) диалог сырты; D) мәтіндік редакторы.


17Жүйелік БҚ тұрады:

A) бағдарламалау тілі; B) операциялық жүйелер; C) диалог сырты; D) мәтіндік редакторы.


18«Алгоритм» атауы қайдан шыққан?

A) Мұхаммед әл-Хорезми атының латынша айтылуынан B) Латынның algoritm сөзінен

C) Мұхаммед әл-Хорезми атының арабша айтылуынан D) әл-Фараби атының латынша айтылуынан


19Алгоритм дегеніміз не?

A) Орындаушының белгілі бір мақсатқа жету барысында орындалатын әрекеттері

B) Қоршаған ортада болып жатқан түрлі құбылыстар

C) Орындаушының белгілі бір мақсатқа жету барысындағы ретімен орындалатын түсінікті дәл ұйғарым

D) Алғашқы берілген мәліметтерді пайдаланып жұмыс жасау


20Паскаль программалау тілінің авторы кім?

A) Блез Паскаль B) Никлаус Вирт C) Н. Верджино D) Чарльз Беббидж


21Паскальдағы дәрежелеу белгісін көрсет

A) ** B) ^ C) & D) дұрыс жауабы жоқ


22Түбір астындағы Х-ті Паскаль тілінде қалай жазуға болады?

A) SQR (X) B) SQRT (X) C) ABS (X) D) MOD (X)


23Паскаль тіліндегі енгізу операторын көрсет

A) WRITE B) PRINT C) OUTPUT D) READ


24 Sqr операторының қызметі

A) Санның квадраты B) Санның квадрат түбірі C) Х-тің 5 дәрежесі D) Санның абсолют шамасы


25 := қандай белгі?

A) теңдік B) айнымалыларды салыстыру C) меншіктеу D) бөлу


26Блок-схемада қандай геометриялық фигураларды қолданбайды?

A) төртбұрыш, ромб B) стрелкалар, параллелограм C) ромб, параллелограм D) шеңбер, үшбұрыш


27Паскаль тілі қай жылдарда жасалды?

A) 1965 - 1968ж B) 1985-1987ж C) 1968 - 1971ж D) 1963 - 1970ж


28Қай белгі әрбір жолдан кейін міндетті түрде қойылады?

A) : B) ; C) . D) ,




Ответы:

  1. B

  2. D

  3. B

  4. D

  5. A

  6. D

  7. B

  8. A

  9. C

  10. D

  11. A C

  12. B D

  13. C

  14. B

  15. C

  16. D

  17. B

  18. A

  19. C

  20. A

  21. D

  22. B

  23. D

  24. A

  25. A

  26. D

  27. C

  28. B

Информатикадан 7-сыныпқа арналған жартыжылдық тест сұрақтары
  • Информатика
Описание:

Информатикадан 7-сыныпқа арналған тест сұрақтары оқушылардың пәннен жартыжылдық бақылау жұмысын алуүшін арналған. Тест сұрақтары ТестХ тесттік бағдарламасында жасалынған, әр оқушыға сұрақтар араласып уақытқа тәуелді болады, бұл бағдарламаны қолданған мен үшін сабақта тиімді болды. Сіздерге де осы бағдарламаны пайдалануға ұсыныс беремін.

7 жарты жылдық тест

1Ақпараттық процестерді зерттейтін ғылым:

A) физика                            B) информатика                                C) математика                   D) химия

 2Ақпараттық процестерді жүзеге асыратын  негізгі құрал

A) термометр                     B) принтер                                          C) калькулятор                  D) компьютер

 3Файлдың толық аты неше бөліктен тұрады?

A) аты, түрі,                        B) типі, жазылуы                              C) аты, типі                                        D) аты, жазылуы

 4Компьютер жады қандай түрге бөлінеді?

A) дискеттер және сыртқы             B) дискілер, дискеттер және т.б                   C) винчестер және ішкі                   D) ішкі және сыртқы

 5ЭЕМ құрылғыларына қызмет ететін программалар

 

A) драйверлер                    B) жүктеушілер                 C) хабарлағыштар                          D) компилятор

Автор Абдикадиров Досжан Сарсенбаевич
Дата добавления 03.02.2015
Раздел Информатика
Подраздел Тесты
Просмотров 4352
Номер материала 55495
Скачать свидетельство о публикации

Оставьте свой комментарий:

Введите символы, которые изображены на картинке:

Получить новый код
* Обязательные для заполнения.


Комментарии:

↓ Показать еще коментарии ↓