Главная / ИЗО, МХК / Бейнелеу өнеріне 1 сынып оқушыларына тест сүрақтары мен жауаптары

Бейнелеу өнеріне 1 сынып оқушыларына тест сүрақтары мен жауаптары

Тест сұрактары

Бейнелеу өнері пәні

1 – сынып


1. Сурет салуға үйренудегі ең қажетті құралды ата

а). Фломастер.

б). Бояу.

в). Қарындаш.

г). Қылқалам.

д). Өшіргіш

2. Қарбыз бейнелеуде сызықтың қай түрін пайдаланады ?

а). Доғал.

б). Түзу.

в). Көлденең.

г). Ирек

д). Көлбеу.

3. Негізгі боя түсін атап бер

а). Қоңыр.

б). Жасыл.

в). Күлгін.

г). Сия көк.

д). Қызыл.

4. Қосымша бояу түсін атап бер.

а). Көк.

б). Сия көк

в). Қызыл.

г). Сары.

д). Ақ.

5. Түссіз бояу түсін ата.

а). Қызыл.

б). Қоңыр.

в). Сары.

г). Қара.

д) Жасыл.

6. Бояулардың жылы түсін ата

а). Көк.

б). Сұр.

в). Сары.

г). Сия көк.

д) Қоңыр.

7. Бояулардың суық түсін ата.

а). Сия көк.

б). Қоңыр.

в). Ақ.

г). Қара.





д). Сұр.

8. Өсімдік өрнегін ата.

а). Тарақ.

б). Айшық.

в). Толқын.

г). Жауқазын.

д) Балдақ.

9. «Айтыс» атты графикалық туындының авторы кім?

а) И. Исабаев;

б) Ә. Рахманов;

в) Е. Сидиркин, Н;

г) Гаев;

д) С. Романов

10. «Асауға құрық салу» Көркем шығарманың авторы кім?

а) Ә. Қастеев;

б) А. Ғалымбаева;

в) Г. Исмайлова;

г) Қ. Телжанов;

д) М. Кенбаев;

11. Алматы қаласындағы «Абай» ескерткішінің авторы кім?

а) X. Наурызбаев;

б) Е. Мергенов;

в) Е. Сергебаев;

г) Б. Әбішев;

д) Т. Досмағамбетов;

12. Жылдам мүсін жасауға өте қолайлы материалды ата:

а) Гипс;

б) Сазбалшық;

в) Ермексаз;

г) Мәрмәр тас;

д) Керамика;

13. Күзде жапырақ қандай түске боялады?

а) Қызыл;

б) Сұр;

в) Күлгін;

г) Сия көк;

д) Сары;

14. «Натюрморт» сөзі қай тілден енген?

а) Ағылшын;

б) Француз;

в) Орыс;

г) Араб;

д) Неміс;

15. «Алтын адам» киімінде қанда ою-өрнек бедерленген?

а) Геометриялық;

б) Аспан әлеміне байланысты;

в) Өсімдік;

г) Жануарлар;

д) Қүстар;

16. «Қарлығаштың қүйрығы неге айыр?» атты мультфильмге сурет салған кім?

а) Ә. Қайдаров;

б) Дүзелханов;

в) М. Лизогуб;

г) С. Романов;

д) Н. Гаев;

17. Көктемде жер беті қандай түске боялады?

а) Қоңыр;

б) Жасыл;

Р/с

1 сын.

1

В

2

А

3

Д

4

Б

5

Г

6

В

7

А

8

Г

9

Б

10

Д



11

А

12

В

13

Д

14

Б

15

Г

16

А

17

Б

18

В

19

Г

20

Д

в) Сары;

г) Көк;

д) Күлгін;

18. Көктемнің ең алғашқы гүліне не бейленеді?

а) Жауқазын;

б) Раушан;

в) Бәйшешек;

г) Қызғалдақ;

д) Сия гүл;

19. Еркін тақырыптың қай түріне қиял-ғажайып сурет салуға болады?

а) Ұлттық ойындар;

б) Егін жинау;

в) Алғашқы қар;

г) Ғарышкер;

д) Наурыз мерекесі;

20. Бейнелеу оқулығын безендірген суретші кім?

а) Қ. Телжанов;

б) С. Мамбаев;

в) С. Романов;

г) М. Нүрлыбаев;

д) А. Дүзелханов;






Бейнелеу өнеріне 1 сынып оқушыларына тест сүрақтары мен жауаптары
  • ИЗО, МХК
Описание:

Тест сұрактары

Бейнелеу өнері пәні

1 – сынып

 1.  Сурет салуға үйренудегі ең қажетті құралды ата

а).   Фломастер.

б).   Бояу.

в).   Қарындаш.

г).   Қылқалам.

д).   Өшіргіш

2.  Қарбыз бейнелеудесызықтың қай түрін пайдаланады ?

а).   Доғал.

б).  Түзу.

в).   Көлденең.

г).   Ирек

д).   Көлбеу.

3.  Негізгі боя түсін атап бер

а).   Қоңыр.

б).   Жасыл.

в).   Күлгін.

г).   Сия көк.

д).   Қызыл.

4.  Қосымша бояу түсін атап бер.

а).   Көк.

б).   Сия көк

в).   Қызыл.

г).    Сары.

д).   Ақ.

5.  Түссіз бояу түсін ата.

а).   Қызыл.

б).   Қоңыр.

в).   Сары.

г).   Қара.

д)   Жасыл.

6.  Бояулардың жылы түсін ата

а).   Көк.

б).    Сұр.

в).   Сары.

г).   Сия көк.

д)    Қоңыр.

7.   Бояулардың суық түсін ата.

а).   Сия көк.

б).   Қоңыр.

в).   Ақ.

г).   Қара.

д).   Сұр.

8.  Өсімдік өрнегін ата.

а).   Тарақ.

б).   Айшық.

в).   Толқын.

г).  Жауқазын.

д)   Балдақ.

9.   «Айтыс» атты графикалық туындының авторы кім?

а)     И. Исабаев;

б)    Ә. Рахманов;

в)     Е. Сидиркин, Н;

г)     Гаев;

д)    С. Романов

10.   «Асауға құрық салу» Көркем шығарманың авторы кім?

а)     Ә. Қастеев;

б)     А. Ғалымбаева;

в)     Г. Исмайлова;

г)      Қ. Телжанов;

д)     М. Кенбаев;

11.   Алматы қаласындағы «Абай» ескерткішінің авторы кім?

а)     X. Наурызбаев;

б)     Е. Мергенов;

в)     Е. Сергебаев;

г)     Б. Әбішев;

д)     Т. Досмағамбетов;

12.   Жылдам мүсін жасауға өте қолайлы материалды ата:

а)     Гипс;

б)     Сазбалшық;

в)     Ермексаз;

г)     Мәрмәр тас;

д)     Керамика;

13.   Күзде жапырақ қандай түске боялады?

а)     Қызыл;

б)     Сұр;

в)     Күлгін;

г)     Сия көк;

д)     Сары;

14.   «Натюрморт» сөзі қай тілден енген?

а)     Ағылшын;

б)     Француз;

в)     Орыс;

г)      Араб;

д)     Неміс;

15.   «Алтын адам» киімінде қандаою-өрнек бедерленген?

а)     Геометриялық;

б)     Аспан әлеміне байланысты;

в)     Өсімдік;

г)      Жануарлар;

д)     Қүстар;

16.   «Қарлығаштың қүйрығы неге айыр?» атты мультфильмге сурет салғанкім?

а)     Ә. Қайдаров;

б)     Дүзелханов;

в)     М. Лизогуб;

г)      С. Романов;

д)     Н. Гаев;

17.   Көктемде жер беті қандай түске боялады?

а)     Қоңыр;

б)     Жасыл;

в)     Сары;

г)     Көк;

д)     Күлгін;

18.   Көктемнің ең алғашқы гүліне не бейленеді?

а)     Жауқазын;

б)     Раушан;

в)     Бәйшешек;

г)     Қызғалдақ;

д)     Сия гүл;

19.   Еркін тақырыптың қай түріне қиял-ғажайып сурет салуға болады?

а)     Ұлттық ойындар;

б)     Егін жинау;

в)     Алғашқы қар;

г)     Ғарышкер;

д)     Наурыз мерекесі;

20.  Бейнелеу оқулығын безендірген суретші кім?

а)     Қ. Телжанов;

б)     С. Мамбаев;

в)     С. Романов;

г)     М. Нүрлыбаев;

 

д)     А. Дүзелханов;

Р/с

1 сын.

  1

В

2

А

3

Д

4

Б

5

Г

6

В

7

А

8

Г

9

Б

10

Д

 

 

11

А

12

В

13

Д

14

Б

15

Г

16

А

17

Б

18

В

19

Г

20

Д

Автор Cейсенкулов Аскар Сарсембиевич
Дата добавления 04.01.2015
Раздел ИЗО, МХК
Подраздел
Просмотров 914
Номер материала 25257
Скачать свидетельство о публикации

Оставьте свой комментарий:

Введите символы, которые изображены на картинке:

Получить новый код
* Обязательные для заполнения.


Комментарии:

↓ Показать еще коментарии ↓