Главная / ИЗО, МХК / Бейнелеу өнері. 3 сынып оқушыларына тест сұрақтары мен жауаптары

Бейнелеу өнері. 3 сынып оқушыларына тест сұрақтары мен жауаптары

Тест сұрақтары

Бейнелеу өнері пәні

3 – сынып


1. «Әжесі мен немересі» көркем шығарманың авторы кім?

а) А. Ғалыбаева;

б) М. Кенбаев;

в) Қ. Телжанов;

г) Г. Ысмайылова;

д) Ә. Қастаеев;

2. Орыс суретшілері ішінен ну орманды табиғат көрінсін бейнелейтін шебер суретшіні ата.

а) И. Шишкин;

б) И. Машков;

в) И. Левитан;

г) Ф. Васильев;

д) Г. Ысмайлова;

3. «Қызым» көркем шығарманың авторы кім ?

а) Д. Әлиев;

б) Е. Төлепбаев;

в) А. Ғалімбаева;

г) М. Нурлыбаев;

д) К. Дүйсенбаев;

4. «Натюрморт» көркем шығарманың авторы кім ?

а) И. Машков;

б) И. Гаал;

в) А. Ғалымбаева;

г) М. Нурлыбаев;

д) К. Дүйсенбаев;

5. Натюрморт жанрында көптеген шығармалар салған авторды ата ?

а) И. Гаев;

б) Г. Ысмайылова;

в) М. Нурлыбаев;

г) А. Ғалымбаева;

д) С. Мамбеев;

6. Керамика өнері Қазақстанның ежелгі қай қаласында пайда болы ?

а) Верный;

б) Түркістан;

в) Отырар;

г) Баласұғұн;

д) Тараз;

7. «Балғын балалық шақ» көркем шығарманың авторы кім?

а) Қ. Болатбаев;

б) М. Кенбаев;

в) Ш. Кенжебаев;

г) Ә. Ысмайылов;

д) О. Таңсықбаев;

8. «Ұлттық ыдыс - аяқтар» көркем шығарманың авторы кім?

а) А. Ғалымбаева;

б) Г. Исмаилова;

в) К. Дүйсенбаев;

г) А. Мырзакәрімов;

д) Н. Нурлыбаев;

9. Үш бидің тұлғалық ескерткіші қай қалада орналасқан?

а) Алматы;

б) Астана;

в) Тараз;

г) Тұркістан;

д) Көкшетау;

10. Астана Қаласындағы «Қанатты барыс» сәндік монументі ескерткіш авторы кім ?

а) Е. Сергебаев;

б) X. Наурызбаев;

в) Е. Мергенов;

г) Әбішов;

д) Т. Досмагамбетов;

11. «Чимбулак» шығарманың авторы кім?

а) Р. Құлбатыров;

б) Ә. Кастеев;

в) С. Романов;

г) М. Кенбаев;

д) О. Таңсықбаев;

12. Адам денесі толық сомдалған мүсінді қалай айтады ?

а) Ескерткіш;

б) Бюст;

в) Статуя;

г) Барельеф;

д) Горельеф;

13. «Дастархан» көркем шығарманың авторы кім ?

а) А. Ғалымбаева;

б) Г. Ысмайылова;

в) Қ. Телжанов;

г) К. Дүйсенбаев;

д) М. Нұрлыбаев;

14. «Көктем» көркем шығарманың авторы кім ?

а) М. Нұрлыбаев;

б) О. Зардарян;

в) М. Сарьян;

г) И. Левитан;

д) А. Саврасов;

15. «Гүлденген алма бақ» көркем шығарманың авторы кім ?

а) А. Сварсов;

б) М. Сарьян;

в) О. Зардарян

г) И. Левитан;

д) И. Шишикен;

16. «Шығыс натюрморты» көркем шығарманың авторы кім ?

а) Е. Жижерина;

б) А. Кастаеев;

в) А. Мырзакәрімов;

г) М. Нұрлыбаев;

д) А. Ғалымбаева;

17. Басқұр бұйымында қолданатын өрнекті ата

а) Жұлдызша;

б) Түркмен теру;

в) Сырға;

г) Айшық;

д) Қаз мойын;

18. Бейнелеу үйретуде қай жанр басшылыққа алынады ?

а) Тарихи жанр;

б) Портрет;

в) Натюрморт;

г) Түрмыстық жаныр;

д) Пейзаж;

19. Батик қандай материалда орындалады;

а) Темір;

б) Ағаш;

в) Қағаз;

г) Мата;

д) Картон;

20. «Менің ауылым» көркем шығарманың авторы кім?

а) Айтбаев;

б) Болатбаев;

в) Мәмбеев;

г) Қастаеев;

д) Қыстаубаев;

21. Кез келген суреттің негізі неден тұрады?

а) Нүкте;

б) Рең;

в) штрих;

г) Сызық

д) Дақ;

22. ұлпырған алма бақ" көркем шығарманың авторы кім?

а) С. Мәмбеев;

б) А. Исмаилов;

в) М. Нұрлыбаев;

г) К. Қыстаубаев;

д) А. Ғалымбаев;

11

А

12

В

13

Д

14

Б

15

Г

16

А

17

Б

18

В

19

Г

20

Д

21

Г

22

В


3 сын.

1

В

2

А

3

Д

4

Б

5

Г

6

В

7

А

8

Г

9

Б

10

Д




Бейнелеу өнері. 3 сынып оқушыларына тест сұрақтары мен жауаптары
  • ИЗО, МХК
Описание:

Тест сұрақтары

Бейнелеу өнері пәні

3 – сынып

 

1.  «Әжесімен немересі» көркем шығарманың авторы кім?

а)      А. Ғалыбаева;

б)      М. Кенбаев;

в)      Қ. Телжанов;

г)      Г. Ысмайылова;

д)      Ә. Қастаеев;

2.  Орыс суретшілері ішінен ну орманды табиғат көрінсін бейнелейтін шеберсуретшіні ата.

а)      И. Шишкин;

б)      И. Машков;

в)      И. Левитан;

г)      Ф. Васильев;

д)      Г. Ысмайлова;

3.  «Қызым» көркем шығарманың авторы кім ?

а)      Д. Әлиев;

б)     Е. Төлепбаев;

в)     А. Ғалімбаева;

г)      М. Нурлыбаев;

д)     К. Дүйсенбаев;

4.  «Натюрморт» көркем шығарманың авторы кім ?

а)      И. Машков;

б)     И. Гаал;

в)     А. Ғалымбаева;

г)      М. Нурлыбаев;

д)     К. Дүйсенбаев;

5.  Натюрморт жанрында көптеген шығармалар салған авторды ата ?

а)     И. Гаев;

б)     Г. Ысмайылова;

в)     М. Нурлыбаев;

г)     А. Ғалымбаева;

д)     С. Мамбеев;

6.  Керамика өнері Қазақстанның ежелгі қай қаласында пайда болы ?

а)     Верный;

б)     Түркістан;

в)     Отырар;

г)     Баласұғұн;

д)     Тараз;

7.   «Балғын балалық шақ» көркем шығарманың авторы кім?

а)      Қ. Болатбаев;

б)      М. Кенбаев;

в)      Ш. Кенжебаев;

г)      Ә. Ысмайылов;

д)      О. Таңсықбаев;

8.   «Ұлттық ыдыс - аяқтар» көркем шығарманың авторы кім?

а)      А. Ғалымбаева;

б)     Г. Исмаилова;

в)     К. Дүйсенбаев;

г)      А. Мырзакәрімов;

д)     Н. Нурлыбаев;

9.   Үш бидің тұлғалық ескерткіші қай қалада орналасқан?

а)     Алматы;

б)     Астана;

в)     Тараз;

г)      Тұркістан;

д)     Көкшетау;

10.    Астана Қаласындағы «Қанатты барыс» сәндік монументі ескерткіш авторыкім ?

а)     Е. Сергебаев;

б)     X. Наурызбаев;

в)     Е. Мергенов;

г)     Әбішов;

д)     Т. Досмагамбетов;

11.    «Чимбулак» шығарманың авторы кім?

а)     Р. Құлбатыров;

б)     Ә. Кастеев;

в)     С. Романов;

г)     М. Кенбаев;

д)     О. Таңсықбаев;

12.    Адам денесі толық сомдалған мүсінді қалай айтады ?

а)     Ескерткіш;

б)     Бюст;

в)     Статуя;

г)     Барельеф;

д)     Горельеф;

13.    «Дастархан» көркем шығарманың авторы кім ?

а)     А. Ғалымбаева;

б)     Г. Ысмайылова;

в)     Қ. Телжанов;

г)     К. Дүйсенбаев;

д)     М. Нұрлыбаев;

14.    «Көктем» көркем шығарманың авторы кім ?

а)      М. Нұрлыбаев;

б)      О. Зардарян;

в)      М. Сарьян;

г)      И. Левитан;

д)      А. Саврасов;

15.    «Гүлденген алма бақ» көркем шығарманың авторы кім ?

а)      А. Сварсов;

б)      М. Сарьян;

в)      О. Зардарян

г)      И. Левитан;

д)      И. Шишикен;

16.   «Шығыс натюрморты» көркем шығарманың авторы кім ?

а)      Е. Жижерина;

б)      А. Кастаеев;

в)      А. Мырзакәрімов;

г)      М. Нұрлыбаев;

д)     А. Ғалымбаева;

17.   Басқұр бұйымында қолданатын өрнекті ата

а)      Жұлдызша;

б)     Түркмен теру;

в)     Сырға;

г)      Айшық;

д)     Қаз мойын;

18.   Бейнелеуүйретуде қай жанр басшылыққа алынады ?

а)     Тарихи жанр;

б)     Портрет;

в)     Натюрморт;

г)     Түрмыстық жаныр;

д)     Пейзаж;

19.   Батик қандай материалдаорындалады;

а)     Темір;

б)     Ағаш;

в)     Қағаз;

г)     Мата;

д)     Картон;

20.   «Менің ауылым» көркем шығарманың авторы кім?

а)     Айтбаев;

б)     Болатбаев;

в)     Мәмбеев;

г)     Қастаеев;

д)     Қыстаубаев;

21.   Кез келген суреттің негізі неден тұрады?

а)      Нүкте;

б)     Рең;

в)     штрих;

г)      Сызық

д)     Дақ;

22.   ұлпырған алма бақ" көркем шығарманың авторы кім?

а)     С. Мәмбеев;

б)     А. Исмаилов;

в)     М. Нұрлыбаев;

г)     К. Қыстаубаев;

д)     А. Ғалымбаев;

11

А

12

В

13

Д

14

Б

15

Г

16

А

17

Б

18

В

19

Г

20

Д

21

Г

22

В

 

 

3 сын.

 1

В

2

А

3

Д

4

Б

5

Г

6

В

7

А

8

Г

9

Б

10

Д

Автор Cейсенкулов Аскар Сарсембиевич
Дата добавления 04.01.2015
Раздел ИЗО, МХК
Подраздел
Просмотров 5922
Номер материала 25347
Скачать свидетельство о публикации

Оставьте свой комментарий:

Введите символы, которые изображены на картинке:

Получить новый код
* Обязательные для заполнения.


Комментарии:

↓ Показать еще коментарии ↓